Αρχική Eπικαιρότητα Ενδείξεις ύφεσης κλυδωνίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Ενδείξεις ύφεσης κλυδωνίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια

Στο κόκκινο οι δείκτες παγκοσμίως – Παροδικό ξεπούλημα ή αρχή καταιγίδας; -Βουτιά άνω του 2% για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχωρούν σε χαμηλό μήνα, με το χρηματιστήριο του Λονδίνου να καταγράφει τη χειρότερη επίδοση λόγω απογοητευτικών στοιχείων για τις κατασκευές και εν μέσω νέας ανησυχίας για το Brexit: Ο Βρετανός πρωθυπουργός προετοιμάζει τη δική του τελική πρόταση προς τις Βρυξέλλες.

Επιπλέον αναμένεται σήμερα η απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα χαρακτηρίσει ως κρατικές ενισχύσεις τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις στην AIRBUS και θα ανοίξει το δρόμο για επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συντονισμένη υποχώρηση των χρηματιστηρίων ξεκίνησε από χθες, όταν οι πλέον αξιόπιστοι ποιοτικοί δείκτες για την μεταποίηση (PMI) παρέπεμπαν σε σημαντική συρρίκνωση της δραστηριότητας στην Γερμανία και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες.

Αργότερα τα αντίστοιχα στοιχεία για την αμερικανική βιομηχανική παραγωγή επιβεβαίωσαν ότι η επιβράδυνση δεν είναι τοπική ή περιορισμένη. Η Wall Street έκλεισε με σημαντική πτώση, ενώ το αρνητικό κλίμα συνεχίστηκε και σήμερα από την Ασία.

Το ερώτημα είναι αν η συνεδρίαση της Wall Street θα έχει σταθεροποιητικές τάσεις ή ο κλυδωνισμός στα χρηματιστήρια θα συνεχιστεί.

Σημαντική πτώση της τάξης του 2% αυτή την ώρα και στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.