Αρχική Eπικαιρότητα Προς παράταση η ρύθμιση των 120 δόσεων

Προς παράταση η ρύθμιση των 120 δόσεων

Παράταση στην προθεσμία ρύθμισης χρεών στην εφορία έως 120 δόσεις, που κανονικά λήγει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να δώσει το υπουργείο Οικονομικών , προκειμένου μα ενταχθεί σημαντικός αριθμός οφειλετών που μέχρι στιγμής δεν το έχουν πράξει

Σύμφωνα με «Το Βήμα της Κυριακής», επικρατέστερο σενάριο είναι να δοθεί παράταση έως τις 31 Οκτωβρίου, ωστόσο στο τραπέζι έχει πέσει και η πρόταση η παράταση να είναι σε πρώτη φάση 15 ημέρες και ανάλογα με την πορεία ένταξης στη ρύθμισης να δοθεί άλλη μια έως τα τέλη Οκτωβρίου. Όπως σημειώνει η εφημερίδα, υπάρχει άλλη μια πρόταση η οποία προβλέπει να δοθεί παράταση μόνο σε όσους είχαν μπει στην πρώτη φάση και θέλουν τώρα να αλλάξουν τη ρύθμιση και να ενταχθούν σε περισσότερες δόσεις ή σε μικρότερες δόσεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, 400.000 οφειλέτες έχουν ρυθμίσει χρέη άνω των 2 δισ. ευρώ όταν τα συνολικά χρέη προς την εφορία ανέρχονται σε 104 δισ. ευρώ και τα εισπράξιμα περίπου 20 δισ. ευρώ. Χιλιάδες φορολογούμενοι τις τελευταίες ημέρες προσπαθούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους μετά τις αλλαγές που έγιναν τόσο στον αριθμό των δόσεων για τις επιχειρήσεις όσο και στην ελάχιστη δόση (20 ευρώ αντί για 30 ευρώ) καθώς και το μειωμένο επιτόκιο. Ωστόσο διαπιστώνουν ότι ο υπολογισμός των δόσεων συνεχίζει να δίνεται με το αυξημένο επιτόκιο 5% και όχι με το μειωμένο 3%. Όπως αναφέρει «Το Βήμα», από το υπουργείο Οικονομικών λένε ότι όλες οι αλλαγές θα περάσουν στο σύστημα και αυτόματα θα αναπροσαρμοστούν και οι δόσεις στα νέα δεδομένα.