Αρχική Eπικαιρότητα «Λίγος» και στο κάδρο της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας

«Λίγος» και στο κάδρο της αντιπολίτευσης ο Τσίπρας

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης κατά του πρωθυπουργού με ψέματα, υπερβολές και σαφή προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μία Κεντρική Επιτροπή που τυπικά ήταν «αφιερωμένη στην έγκριση του οδικού χάρτη και των αναγκαίων βημάτων για τη μεγάλη καμπάνια διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μαζικό δημοκρατικό, συμμετοχικό κόμμα της Αριστεράς», ο κ. Τσίπρας, δείχνοντας ότι ούτε άλλαξε ούτε έχει σκοπό να αλλάξει, έφτασε στο σημείο να πανηγυρίζει επειδή ματαιώθηκε η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Η ίδια συνάντηση που η Κουμουνδούρου διατύπωσε επισήμως ερωτηματικά για το αν είχε προγραμματιστεί καν, για να πάρει αποστομωτική απάντηση από την αμερικανική πρεσβεία ότι σαφώς και είχε προγραμματιστεί, αλλά αναβλήθηκε λόγω των γνωστών εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων των ΗΠΑ.

«Οσο τον είδαμε εμείς τον Ντόναλντ Τραμπ άλλο τόσο τον είδε και ο κ. Μητσοτάκης», είπε ενδεικτικά ο κ. Τσίπρας, με το ακροατήριο από κάτω να χειροκροτεί, επιβεβαιώνοντας ότι η ένδεια επιχειρημάτων και η έλλειψη αντιπολιτευτικής γραμμής τον έχουν εγκλωβίσει στην προεκλογική περίοδο, να επαναλαμβάνει «τσιτάτα» που ο λαός αποδοκίμασε.

Πατώντας δε πάνω στο ψέμα της αρχικής αναφοράς της Κουμουνδούρου, αυτή τη φορά για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «για πρώτη φορά στα χρονικά, Ελληνας πρωθυπουργός, σε συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, δεν θέτει ζήτημα άμεσου τερματισμού των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο».

«Σας καλώ να αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γινόταν αν συναντούσα τον Ερντογάν σε μια στιγμή που κορυφώνει ρητορικές απειλές, αλλά και έμπρακτες παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας και συζητούσαμε μόνο για Θράκη και Χάλκη», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσποιούμενος ότι η ελληνική κοινή γνώμη έχει αποβάλει από τη μνήμη της το διπλό φιάσκο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη αλλά και της επίσκεψης του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας επέμεινε ακόμα και στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, λέγοντας ότι «οι διαπρύσιοι υπερασπιστές των εθνικών μας συμφερόντων εξαντλήθηκαν να παριστάνουν τους Μακεδονομάχους την περίοδο της συμφωνίας των Πρεσπών. Και τώρα που έβγαλαν τη Ν.Δ. στην κυβέρνηση, γιατί αυτός ήταν ο στόχος, κατέβηκαν από τον Βουκεφάλα και βγάλανε τις περικεφαλαίες». Επίσης προσποιείται πως ξεχνά ότι πριν την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών εντός της ελληνικής Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει ότι αφ’ ης στιγμής γίνει νόμος του κράτους, δεν θα μπορεί να αλλάξει και θα πρέπει να τηρηθεί. Προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να «κλείσει» τις τρύπες που άνοιξε η δική του κυβέρνηση και επέτρεπε στους Βορειομακεδόνες να μην τηρούν τα κομμάτια της συμφωνίας που εξ’ αρχής δεν επιθυμούσαν. Είπε και άλλα όμως χθες ο κ. Τσίπρας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που τον εκθέτουν προσωπικά, όσο και αν ο ίδιος θέλει αν δείξει ότι εκθέτει τον κ. Μητσοτάκη.

«Κατά τα άλλα, ο. Μητσοτάκης τα πήγε μια χαρά στη Νέα Υόρκη. Μας υπενθύμισε ότι στο Μάτι είχαμε ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο και η τραγωδία οφείλεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά, προκαλώντας και πάλι την οργή της κοινής γνώμης που θυμάται τι έγινε στο Μάτι τόσο εκείνο το καταστροφικό απόγευμα για 102 νεκρούς συνανθρώπους μας και άλλους εκατοντάδες κατοίκους της περιοχής όσο και την επιχείρηση – φιάσκο που ακολούθησε, με τον ίδιο να προσποιείται μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της ΕΡΤ και σε ζωντανή σύνδεση ότι δε γνώριζε πως υπήρχαν νεκροί.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζει να λέει απίστευτα ψεύδη, περί καταστροφής της οικονομίας αλλά στο εξωτερικό θα λέει την πραγματικότητα γιατί δεν μπορεί να κάνει αλλιώς αν θέλουν να τον λαμβάνουν στα σοβαρά». Μάλλον δεν είχε διαβάσει εκείνη την ώρα που μιλούσε τη νέα έκθεση του ΔΝΤ που, μεταξύ άλλων, κατηγορεί την προηγούμενη κυβέρνηση ότι «η νέα κυβέρνηση κληρονόμησε μια χλιαρή ανάκαμψη, επιβαρυμένη από τις παρακαταθήκες της κρίσης και τις ανατροπές πολιτικών σε όλους τους τομείς μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, οι οποίες αύξησαν περαιτέρω τις δημοσιονομικές, χρηματοπιστωτικές και εξωτερικές τρωτότητες».

«Σπαταλάνε γοργά όσο με κόπο καταφέραμε, δίνοντας

δώρα σε λίγους και ισχυρούς και επαναφέρουν το μοντέλο που μας οδήγησε στην κρίση: Της παρασιτικής και κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας, της ανασφάλειας και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, της συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους», επέμεινε ο κ. Τσίπρας, προκαλώντας έκπληξη με τη διαφωνία του ακόμα και με μέτρα που έλαβε η σημερινή κυβέρνηση, όπως η μείωση του ΦΠΑ για τις επιχειρήσεις.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «θα μεταβεί στα Σκόπια», λέει χθεσινό non paper της Κουμουνδούρου, η οποία εγκαλούσε ψευδώς την κυβέρνηση ότι στην ανακοίνωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ζάεφ δεν αναφερόταν το όνομα της χώρας του κ. Ζάεφ ως Βόρεια Μακεδονία. Ο κ. Τσίπρας θα πάει για να συμμετάσχει σε συνέδριο του Economist στη Βόρεια Μακεδονία με θέμα την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το ρόλο των Δυτικών Βαλκανίων.