Αρχική Eπικαιρότητα 120 δόσεις: Παράταση από 5 έως 15 ημέρες στην ρύθμιση για χρέη...

120 δόσεις: Παράταση από 5 έως 15 ημέρες στην ρύθμιση για χρέη στην εφορία

Την Κυριακή το βράδυ ίσως και την Δευτέρα το πρωί θα ανακοινωθεί η απόφαση της κυβέρνησης και ειδικότερα του υπουργείου Οικονομικών για το αν θα δοθεί και πόσο παράταση για την ρύθμιση των 120 δόσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το πλέον πιθανό σενάριο είναι να δοθεί τελικάπαράταση αλλά αυτή να είναι εξαιρετικά μικρή και να μην υπερβαίνει τις 15 ημέρες.

Με βάση τον ισχύον πλαίσιο η ηλεκτρονική πύλη για την ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις θα κλείσει το βράδυ της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου. Τααιτήματα στο υπουργείο Οικονομικών πέφτουν βροχή για παράταση, αλλά η ηγεσία σταθμίζει τα πάντα και οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν κυριολεκτικά στο παρά πέντε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί παράταση 5 ημερών για τουςοφειλέτες που είχαν υπαχθεί αρχικά στη ρύθμιση των 120 δόσεων και θέλουν να υποβάλουν νέα αίτηση για να ενταχθούν στην νέα βελτιωμένη ρύθμιση και15 ημερών για όσους υποβάλλουν για πρώτη φορά αίτηση υπαγωγής στις 120 δόσεις.

Τις τελευταίες ημέρες η ρύθμιση των 120 δόσεων έχει ανεβάσει ταχύτητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε καθημερινή βάση υποβάλλονται περίπου 30.000 αιτήσεις με τον αριθμό των οφειλετών που εντάσσονται να υπερβαίνει τις400.000 και τα χρέη που ρυθμίζονται σε έως 120 δόσεις να έχουν ξεπεράσει  τα 2 δισ. ευρώ.

Την επόμενη εβδομάδα, οι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί στην έκτακτηρύθμιση θα δουν το επιτόκιο της ρυθμισμένης οφειλής τους να μειώνεται στο3% από 5% περιορίζοντας την συνολική επιβάρυνση ενώ με την γνωστοποίηση της Βεβαίωσης Αποδέσμευσης στην τράπεζα θα παγώσουν μελλοντικέςκατασχέσεις και θα ξεμπλοκάρουν οι δεσμευμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί. Σημειώνεται ότι ποσά απαιτήσεων που γεννήθηκαν μέχρι την ημερομηνία γνωστοποίησης της Βεβαίωσης στην τράπεζα αποδίδονται στο Δημόσιο.  

Προηγούμενο άρθροΚαιρός σήμερα: Γκρίζος ουρανός με ομίχλες, βροχές, καταιγίδες και ζέστη!
Επόμενο άρθροΛαμία: Δρακόντεια μέτρα για τον δικηγόρο που κατηγορείται ότι κακοποιούσε 11χρονη