Αρχική Eπικαιρότητα Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ινδίας N. Μόντι είχε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Mόντι επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσαν ότι εκπροσωπούν -αντίστοιχα- την πιο παλιά και την πιο μεγάλη (σε πληθυσμό) Δημοκρατία στον κόσμο.

Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας δεν διαταράχθηκαν ποτέ στο πέρασμα των αιώνων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ινδό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Μόντι αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με έμφαση στο εμπόριο και τον τουρισμό.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση μετατέθηκε από Πέμπτη σε Παρασκευή, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό της Ινδίας να είναι παρών στο ραντεβού της Πέμπτης.