Αρχική Ν. Κορινθίας Συνάντηση Μαριλένας Σούκουλη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη...

Συνάντηση Μαριλένας Σούκουλη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βορίδη για την την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης στην Κορινθία

Σήμερα είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή (Μάκη) Βορίδη για θέματα που αφορούν το Νομό Κορινθίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης μας ήταν φυσικά το Φράγμα του Ασωπού. Ο Υπουργός ανέφερε ότι το έργο εξελίσσεται κανονικά και με ταχείς ρυθμούς. Τα τελευταία εμπόδια έχουν αρθεί και ένα στρατηγικό έργο πνοής για την Κορινθία εξελίσεται χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά τα Σχέδια Βελτίωσης των αγροτών μας, δεσμεύτηκε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει η Υπουργική απόφαση ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση τους .

Παράλληλα, έθεσα το θέμα της στήριξης του Υπουργείου  για την Κορινθιακή Σταφίδα και τα Εσπεριδοειδή μας. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τρόπους εξασφάλισης χρηματοδότησης, ως απάντηση στο αίτημα των αγροτών μας για ενίσχυση και αναδιάρθρωσης της παραγωγής τους.

Σχετικά με το Σχέδιο Νόμου για τις Συνεταιριστικές Ομάδες και τις Ομάδες Παραγωγών συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα συνάντηση, όταν ξεκινήσει και η διαβούλευση, προκειμένου να εξετάσουμε τρόπους ώστε να συμπεριληφθούν οι επιμέρους προβλέψεις που αφορούν τις ανάγκες των κορίνθιων παραγωγών.

Διαπιστώθηκε από κοινού ότι είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε άμεσα  στη βελτίωση της λειτουργίας του ΕΛΓΑ προς όφελος των παραγωγών μας μέσω της ψηφιοποίησης αλλά και της απλούστευσς των απαιτούμενων διαδικασιών.

Επίσης, αναφερθήκαμε στη δυνατότητα συνεργασίας της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής Αμπελουργίας και Οινολογίας της Νεμέας που ανήκει στο ΕΛΓΟ «Δήμητρα», με το Εργαστήριο Αμπελουργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών στο χώρο, ώστε να γίνει η Νεμέα Πρότυπο κέντρο Γεωπονικής Εκπαίδευσης.

Ευχαρίστησα τον Υπουργό για την πολιτική βούληση να σταθεί κοντά στα προβλήματα της Κορινθίας και ιδιαίτερα των αγροτών μας ,  αναγνωρίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εύρος των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

Τέλος ο κ. Βορίδης δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα επισκεφθεί την Κορινθία ώστε να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα στην ενίσχυση της αγροτικής αναπτυξιακής διαδικασίας του Τόπου μας.

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση Μητσοτάκη με τον πρωθυπουργό της Ινδίας
Επόμενο άρθροΣυναλλαγή-ορόσημο για τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ η έκδοση νέου πενταετούς ομολόγου