Αρχική Eπικαιρότητα Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Ν. Κεραμέως στις Βρυξέλλες

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Ν. Κεραμέως στις Βρυξέλλες

Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμεως, για την 2η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Εκπαίδευσης, που διεξήχθη σε επίπεδο υπουργών Παιδείας των Κρατών-Μελών της ΕE.

Στην ομιλία της, η υπουργός αναφέρθηκε στον «φόβο χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης στη σχολική τάξη». Αφ’ ενός, αναφέρθηκε στις υπαρκτές ανησυχίες που εκφράζουν πολιτικές ηγεσίες, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές απέναντι στη χρήση νέων τεχνολογιών κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Αφ’ ετέρου, πρότεινε λύσεις που οφείλει το κράτος να δώσει, ανταποκρινόμενο στους προβληματισμούς που περιγράφηκαν.

Κατά την επίσκεψη εργασίας στη βελγική πρωτεύουσα, η υπουργός είχε επίσης την ευκαιρία να συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με τον ορισθέντα Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αρμοδιότητα και σε θέματα εκπαίδευσης, Μαργαρίτη Σχοινά, τον Επίτροπο για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Τίμπορ Νάβρατσιτς, και τη Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Θέμιδα Χριστοφίδου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κ. Κεραμέως έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιδίωξη της κυβέρνησης για στενότερη συνεργασία με την Ένωση σε θέματα εκπαίδευσης και στη βέλτιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών εργαλείων της ΕΕ στην Ελλάδα, κάτι που «έτυχε εξαιρετικά θετικής ανταπόκρισης από τους συνομιλητές της».

Τέλος, η υπουργός επισκέφθηκε το Ελληνικό Σχολείο Βρυξελλών «Κεστεκίδειο» και το Ελληνικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Σχολείου Βρυξέλλες ΙΙΙ, κατέγραψε σκέψεις και προτάσεις, αλλά και τη διαπίστωση των συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων ότι φέτος βιβλία και εκπαιδευτικοί τοποθετήθηκαν στα σχολεία στην ώρα τους.

ΑΠΕ – ΜΠΕ