Αρχική Eπικαιρότητα Παπαδάκου: «Ψέματα όσα υποστηρίζει η Ράικου – Ο άντρας της πήρε λεφτά...

Παπαδάκου: «Ψέματα όσα υποστηρίζει η Ράικου – Ο άντρας της πήρε λεφτά από τη Novartis»

«Ψέματα, αθλιότητες και μυθεύματα αυτά που λέει η κ. Ράικου. Μπλέκει την αλήθεια με το ψέμα -γιατί συναντήσεις, βεβαίως, υπήρξαν λόγω του δημοσιογραφικού μου επαγγέλματος- προβάλλοντας το ψέμα» απάντησε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου στις αναφορές της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εναντίον της, κατά την κατάθεσή της στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο της Novartis.

Μιλώντας στο Open TV, η κυρία Παπαδάκου αποκάλυψε ότι ο σύζυγος της Ράικου είχε πάρει λεφτά από τη Novartis. «Βεβαίως πήγαινα στην Εισαγγελία Διαφθοράς και δεν μπορούσα να της συστήνω -δεν είναι και του χαρακτήρα μου- να ερευνήσει στοιχεία τα οποία αφορούσαν πολιτικούς… Στην περίοδο που αναφέρεται για το «περίφημο» βίντεο δεν υπήρχε βίντεο, γιατί το πήρα αργότερα και το πρόβαλα ως όφειλα. Όταν έχω κάτι για κάποιο θέμα, το προβάλλω, και, βεβαίως, δεν είχε το περιεχόμενο στο οποίο αναφέρθηκε (η κ. Ράικου)» δήλωσε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος 7:00».

«Δεν οδηγήθηκε στη Βουλή ο κ. Πικραμένος με βάση το βίντεο, αλλά με βάση μιας κατάθεσης. Την περίοδο εκείνη δεν υπήρχε θέμα πολιτικών. Ερευνούσαν τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων. Η κ. Ράικου αναφέρθηκε στο όνομά μου, διότι έχουμε ήδη μια αντιδικία. Μου έχει κάνει αγωγή, γιατί είχα κάνει το εύλογο σχόλιο: γιατί ερευνούσε την υπόθεση και μάλιστα ως επικεφαλής της Εισαγγελίας όταν ο άντρας της είχε πάρει αμοιβή από την Novartis. Ο άντρας της είναι στρατιωτικός γιατρός. Μάλιστα η κ. Ράικου για την υπόθεση αυτή δεν έχει πει κουβέντα. Δεν έχει ρωτηθεί στην περίφημη κατάθεσή της» πρόσθεσε.

Και κατέληξε τονίζοντας: «Δεν πρέπει να ποινικοποιείται το ρεπορτάζ, γιατί έχω καταγγελίες από συναδέλφους μας που λένε ότι δεν θα ξαναμπούν σε εισαγγελικό γραφείο μετά από αυτό που έγινε».

Προηγούμενο άρθροΕΟΦ: Ανακαλεί κι άλλο φάρμακο για το στομάχι, το Lumaren
Επόμενο άρθροΠολύ δυνατός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη [εικόνες & βίντεο]