Αρχική Eπικαιρότητα Αρχίζει κανονικά η Super League 2 – Παραλίγο ξύλο στο ΔΣ

Αρχίζει κανονικά η Super League 2 – Παραλίγο ξύλο στο ΔΣ

ē SUPERLEAGUE-2 (֙ԏÑVɁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)

Κανονικά θα ξεκινήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/9) το πρωτάθλημα της Super League 2.

Στη σημερινή θυελλώδη συνεδρίαση του διοικητικού συμνουλίου της κατηγορίας, αποφασίστηκε με οριακή πλειοψηφία να μην υπάρξει νέα αναβολή (υπενθυμίζεται ότι αρχικά το πρωτάθλημα επρόκειτο να ξεκινήσει στις 15/9), παρά το γεγονός ότι η μείωση της τάξης του 60%, που προτείνει η ΕΡΤ στα αρχικώς προβλεπόμενα χρήματα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Στο Δ.Σ της Τετάρτης από την ψηφοφορία προέκυψε ότι θα έχουμε δράση κανονικά όπως ήταν προγραμματισμένο, καθώς το αποτέλεσμα ήταν (7-6) υπέρ της έναρξης της Super League 2. Υπέρ της έναρξης ψήφισαν τα Χανιά – ομάδα που έκανε και την πρόταση για αναβολή – ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή, ο Εργοτέλης, ο Απόλλων Σμύρνης, ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδας Λεουτσάκος κι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαΐδης.

Κατά της έναρξης ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Κέρκυρα, Καραϊσκάκης, Δόξα, Απόλλων Πόντου και Απόλλων Λάρισας, ενώ απουσίαζε ο Πλατανιάς καθώς παίζει στη Σαντορίνη με τον Πανθηραϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας και δεν είχε εκπρόσωπο.

Οι ομάδες της Super League 2 έδειξαν με αυτόν τον τρόπο την καλή τους πίστη να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ωστόσο ζήτησαν άμεση απάντηση στην πρότασή τους. Τι αναφέρει αυτή; Μείωση 20% στα τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ και -12% για Λεβαδειακό και ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Απόλλων Σμύρνης έχει δικό του τηλεοπτικό συμβόλαιο. Θυμηθείτε το πρόγραμμα της πρώτης αγωνιστικής, καθώς κανένα ματς δεν θα έχει τηλεοπτική μετάδοση:

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Απόλλων Λάρισας – Κέρκυρα

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ (16.00)
Δόξα Δράμας – ΑΕ Καραϊσκάκης

Απόλλων Πόντου – Χανιά

Απόλλων Σμύρνης – Εργοτέλης ΓΣ 88

Παναχαϊκή 1891 – ΠΑΣ Γιάννινα 1966

Α.Ο Πλατανιάς – Λεβαδειακός

ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν στο Δ.Σ της Super League 2. Παραλίγο να πέσει ξύλο, καθώς με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν ήλθαν στα χέρια ο πρόεδρος του Καραϊσκάκη, Οδυσσέας Δράκος με τον εκπρόσωπο της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Η ψηφοφορία όπως εξελίχθηκε ήταν 6-5 κατά της έναρξης, ενώ έγινε ανατροπή στις δυο τελευταίες ψήφους. Αυτές του προέδρου της διοργανώτριας αρχής, Λεωνίδα Λεουτσάκο και του εκπροσώπου της ΕΠΟ, Λεωνίδα Θωμαΐδη.

Τότε ο πρόεδρος της ομάδας της Άρτας σηκώθηκε και διαμαρτυρήθηκε ότι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει, χρησιμοποιώντας παράλληλα ύβρεις εναντίον του. Ο Θωμαΐδης απάντησε, κανείς δεν έκανε πίσω κι έφθασαν να βρίσκονται πολύ κοντά.  Τελικά με την επέμβαση των ψυχραιμοτέρων αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Με πληροφορίες από sport24.gr