Αρχική Eπικαιρότητα Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΕΣ)

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται από τις βραδινές ώρες της Δευτέρας 23/09 στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά της χώρας.

Για το υπόλοιπο της Τρίτης 24/09 αναμένεται σταδιακή επέκταση των φαινομένων  στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εντοπίζονται στη Μακεδονία, στη Θράκη, στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια και στο Αιγαίο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 25/09, όμως από τις πρωί θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν στην Ανατολική Θεσσαλία, στην Εύβοια, στην Κρήτη και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο και έως το απόγευμα θα σταματήσουν.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 μποφόρ, ενώ κατά τις ώρες εκδήλωσης καταιγίδων θα παρουσιάζουν ισχυρές ριπές.

Στους σχετικούς χάρτες του meteo.gr παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται ανά τρεις ώρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Τρίτης 24/09. Ακολουθεί χάρτης της αναμενόμενης ηλεκτρικής δραστηριότητας στην ατμόσφαιρα (κεραυνοί) το απόγευμα της Τρίτης 24/09, σύμφωνα με αλγόριθμο του αναπτύχτηκε στα πλαίσια του ερευνητικού έργου ΤΑΛΟΣ.

Ο υετός που αναμένεται ανά τρεις ώρες από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ της Τρίτης 24/09

Η αναμενόμενη ηλεκτρική δραστηριότητα στην ατμόσφαιρα (κεραυνοί) το απόγευμα της Τρίτης 24/09