Αρχική Eπικαιρότητα Φρίκη στο Ηράκλειο: Βρήκαν έμβρυο σε τάπερ – Το είχαν πετάξει σε...

Φρίκη στο Ηράκλειο: Βρήκαν έμβρυο σε τάπερ – Το είχαν πετάξει σε κάδο ανακύκλώσης

Σε μία φρικιαστική αποκάλυψη προέβη ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο εργοστάσιο ανακύκλωσης του Δήμου Ηρακλείου, Δημόκριτος Σαλούστρος κατά τη διάρκεια της χθεσινής πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τη νέα περίοδο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαλούστρος αποκάλυψε ότι εργαζόμενη του εργοστασίου ανακύκλωσης υπέστη σοκ όταν βρήκε ένα έμβρυο σε τάπερ. Όπως διευκρινίστηκε επρόκειτο για έμβρυο, προφανώς από αποβολή, που πετάχτηκε στα σκουπίδια μέσα σε τάπερ στις αρχές του 2018.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι μια ενεργή οβίδα εντοπίστηκε στον ιμάντα της ανακύκλωσης του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) του Ηρακλείου, ακριβώς ένα χρόνο πριν από το έμβρυο, δηλαδή στις αρχές του 2017.

Επισημάνθηκε ακόμη ότι σε 1,5 χρόνο έχουν γίνει 14 εργατικά ατυχήματα. Οι εργαζόμενοι όμως προχώρησαν και σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία αναφορικά με τον τρόπο που ο ιδιώτης εργολάβος λειτουργεί το εργοστάσιο, λέγοντας ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά που οι δημότες πετούν στους μπλε κάδους… αντί να πηγαίνουν στην ανακύκλωση καταλήγουν στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων.

Όπως είπαν, το ίδιο έκανε ο εργολάβος πετώντας επί 180 ημέρες τα ανακυκλώσιμα υλικά στον ΧΥΤΑ των Πέρα Γαλήνων και δε γινόταν ανακύκλωση, αφού το εργοστάσιο δε λειτουργούσε.

Πηγή: neakriti.gr

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά από κεραυνό στο δάσος της Στροφυλιάς
Επόμενο άρθρο19χρονος κυκλοφορούσε στο Ναύπλιο με σουγιά