Αρχική Ν. Κορινθίας Mετανάστες Κόρινθος : Βίαια μεταφέρονται στην πόλη και ειρηνικά ….. φεύγουν

Mετανάστες Κόρινθος : Βίαια μεταφέρονται στην πόλη και ειρηνικά ….. φεύγουν

Δεν τους ρωτάει κανείς από όπου τους ξεσπιτώνουν που θέλουν να πάνε. Ποια είναι τα όνειρα και οι προσδοκίες τους για αυτούς και τις οικογένειές τους. Γίνονται μπαλάκι κυβερνήσεων, αποφάσεων, ΜΚΟ, κέρδους και συμφωνιών.

Ο λόγος για τους μετανάστες, αυτούς τους κυνηγημένους από τις χώρες τους ανθρώπους, που έζησαν την φρίκη του πολέμου και των βομβαρδισμών. Παράτησαν το βιο τους, τα σπίτια τους, τις δουλειές τους και έτρεξαν να σωθούν. Και η χώρα της σωτηρίας τους είναι η Ελλάδα. Εμείς εδώ τους στοιβάζουμε σε πρόχειρα καταλλύματα, τους αναγκάζουμε να χρησιμοποιούν χημικές τουαλέτες, δεν τους προσφέρουμε ούτε επαρκές νερό και έχουμε και την απαίτηση όποτε θέλουμε να τους αλλάζουμε πόλη και συνήθειες.

Γύρω στα 300 άτομα από αυτούς μπήκαν την προηγούμενη εβδομάδα βίαια στο στρατόπεδο της Κορίνθου αφού έχει ξεκινήσει η επιχείρηση “σκούπα” στην Αθήνα. Μεταφέρθηκαν εσπευσμένα αλλά χωρίς να ρωτηθούν λες και είναι κομμάτια κρέας. Πολλοί από αυτούς, οι περισσότεροι, βλέποντας τις άθλιες και ακατάλληλες συνθήκες εδώ, επέλεξαν να φύγουν με άγνωστο σε εμάς προορισμό αλλά σίγουρα με την ελπίδα να βρουν κάπου καλύτερα να στεγαστούν.

Σ.Μπαλή