Αρχική Ν. Αχαΐας Την σπείρα που κλέβει ολόκληρα χρηματοκιβώτια αναζητά η αστυνομία στο Αίγιο

Την σπείρα που κλέβει ολόκληρα χρηματοκιβώτια αναζητά η αστυνομία στο Αίγιο

Τελευταίο κρούσμα τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν οι άγνωστοι δράστες σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο από παρασκευαστήριο φρούτων

«Οργώνουν» την Αχαΐα οι αστυνομικοί, ερευνώντας ακόμη και στα δάση ή τα χωράφια, για να εντοπίσουν τοχρηματοκιβώτιο που «σήκωσαν» άγνωστοι τα ξημερώματα της Κυριακής από τις εγκαταστάσεις ενός παρασκευαστηρίου φρούτων στην περιοχή της Αιγιάλειας και φέρεται να ζύγιζε περίπου έναν τόνο! 

Οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο ότι οι έμπειροι διαρρήκτες θα το έχουν «ξεφορτωθεί» κάπου, αφού βέβαια το άνοιξαν και άρπαξαν ό,τι περιείχε, καθώς είναι δύσκολο να το κρατήσουν κρυμμένο λόγω του μεγάλου όγκου και του βάρους του. Η έρευνα περιλαμβάνει και το αυτοκίνητο της εταιρείας το οποίο έκλεψαν οι κακοποιοί -που εκτιμάται ότι ήταν τουλάχιστον πέντε- για να φορτώσουν το μεταλλικό κουτί και ελπίζουν ότι αν τα βρουν θα εντοπίσουν ίχνη τους.

Στην περιοχή της Αιγιάλειας έχουν γίνει και άλλες παρόμοιες κλοπές χρηματοκιβωτίων και οι άνδρες της Ασφάλειας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι. Τα ξημερώματα της 8ης Απριλίου, τρεις άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες έσπασαν με αυτοκίνητο τον υαλοπίνακα του υποκαταστήματος της Δ.Ε.Η. στο Αίγιο και άρπαξαν από το εσωτερικό του ένα χρηματοκιβώτιο στο οποίο υπήρχαν περισσότερα από 3.000 ευρώ. Ακόμη:

• Στις 22 Ιουνίου του 2018, στις 3.30΄ τα ξημερώματα, έξι άγνωστοι είχαν χτυπήσει τον φύλακα των εγκαταστάσεων του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή Μυρτιά, τον κλείδωσαν στις τουαλέτες και άρπαξαν από ένα γραφείο στο ισόγειο του κτιρίου το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 10.000 ευρώ.
• Στις 7 Νοεμβρίου του 2017, άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του πρακτορείου Ο.Π.Α.Π. ενός 59χρονου στις Καμάρες Αιγιαλείας και «σήκωσαν» το χρηματοκιβώτιο, που περιείχε 15.000 ευρώ, κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα. 
• Στις 20 Αυγούστου του 2016, άγνωστοι παραβίασαν την πίσω πόρτα του πρώην Δημαρχείου Συμπολιτείας και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που ζύγιζε πάνω από 150 κιλά και περιείχε 700 ευρώ, χαρτόσημα και έγγραφα. 
• Στις 14 Απριλίου του 2016, τέσσερις ή πέντε άγνωστοι που καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας έσπασαν το τζάμι ενός παραθύρου στο κτίριο του Δικαστικού Μεγάρου Αιγίου όπου στεγάζεται ο Δικηγορικός Σύλλογος και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο που περιείχε 2.000 ευρώ, αλλά και ένσημα και παράβολα αξίας άνω των 30.000 ευρώ.