Αρχική Eπικαιρότητα «Τρέχουν» οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Αναλυτικές οδηγίες

«Τρέχουν» οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών: Αναλυτικές οδηγίες

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών:  Πότε λήγει η προθεσμία  – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε – Τι αναφέρει το υπουργείο Παιδείας

Οι εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στοeregister.it.minedu.gov.gr βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την προηγούμενη Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, με τους φοιτητές να έχουν ευκαιρία να εγγραφούν μέχρι και την Παρασκευή 27 του μηνός.

Το εγχειρίδιο παρουσίασε το υπουργείο Παιδείας και δίνει αναλυτικές οδηγίες όσον αφορά στις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδικασία απαιτεί από τους επιτυχόντες τη χρήση μοναδικού συνδυασμού username και password. Ως username του επιτυχόντα, ορίζεται ο Κωδικός Εξετάσεων, όπως αυτός έχει αποδοθεί από το σχολείο του. O επιτυχών θα χρησιμοποιήσει ως password το ίδιο που χρησιμοποίησε για την υποβολή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Αν δεν το θυμάται, θα δημιουργήσει νέο password στο Λύκειο που είχε αποκτήσει το password για το Μηχανογραφικό.

Για επανέκδοση password θα πρέπει να απευθυνθείτε μόνο στο σχολείο που το είχατε εκδώσει αρχικά.

Η διαδικασία εγγραφής θα διαρκέσει το διάστημα που αναφέρεται στην αρχική σελίδα της εφαρμογής και γίνεται μόνο μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, στην οποία οι επιτυχόντες θα συμπληρώσουν και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εγγραφής στο Τμήμα επιτυχίας τους. Για την είσοδό τους στην εφαρμογή, οι επιτυχόντες θα καταχωρούντον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που χρησιμοποίησαν στο μηχανογραφικό δελτίο. 

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιος που έχει εγγραφεί σε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν μπορεί να εγγραφεί στη νέα Σχολή ή στο Τμήμα εισαγωγής του, αν δεν διαγραφεί προηγουμένως από τη Σχολή ή το Τμήμα, στο οποίο είναι εγγεγραμμένος.

Όλες οι ανωτέρω διαδικασίες εγγραφής ολοκληρώνονται είτε από τον ίδιο τον επιτυχόντα ή από νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτόν πρόσωπο.

Απώλεια κωδικού

Σε περίπτωση κατά την οποία οι επιτυχόντες έχουν χάσει τον κωδικό ασφαλείας τους, θα μπορούν να προβούν σε επανέκδοσή του στη σχολική μονάδα στην οποία τον δημιούργησαν αρχικά.

Πηγή: protothema.gr