Αρχική Περ. Πελοποννήσου Πελοπόννησος: Μείωση κλοπών και ληστειών δείχνουν τα στατιστικά της Αστυνομίας για το...

Πελοπόννησος: Μείωση κλοπών και ληστειών δείχνουν τα στατιστικά της Αστυνομίας για το α’ εξάμηνο 2019

Μείωση στις κλοπές και τις ληστείες και αύξηση στις απάτες και τις πλαστογραφίες δείχνουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας για το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Επίσης, παρατηρείται αύξηση στα εγκλήματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης και τους βιασμούς, ενώ κυμαίνονται περίπου στα ίδια, με μια ελαφριά μειωτική τάση από πρόπερσι το αντίστοιχο εξάμηνο, οι υποθέσεις ναρκωτικών και οι παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Οσον αφορά τις ληστείες, από 48 το πρώτο εξάμηνο πέρυσι καταγράφηκαν 18 το ίδιο διάστημα φέτος. Οι δε κλοπές μειώθηκαν από 1.460 το πρώτο εξάμηνο 2018, σε 1.240 το 2019. Αντίθετα, οι απάτες αυξήθηκαν από 47 το πρώτο εξάμηνο 2018, σε 73 το 2019. Οι υποθέσεις ναρκωτικών μειώθηκαν σε 332, έναντι 339 πέρυσι, όπως και οι παραβάσεις του νόμου περί όπλων, που ήταν 125 το πρώτο εξάμηνο 2018, έναντι 115 το 2019. Οι υποθέσεις πλαστογραφίας, που ήταν 33 το πρώτο εξάμηνο 2018, αυξήθηκαν σε 40 το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Αυξημένες ήταν οι υποθέσεις βιασμών (2 φέτος το πρώτο εξάμηνο ενώ πέρυσι καμία) και σεξουαλικής εκμετάλλευσης (4 φέτος το πρώτο εξάμηνο, καθόλου πέρυσι).

Οι υποθέσεις κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων αυξήθηκαν ελαφρά, και ενώ πέρυσι το πρώτο εξάμηνο ο αριθμός τους ανήλθε σε 112, φέτος καταγράφηκαν 118.

Τέλος, οι κλοπές τροχοφόρων που χειρίστηκαν οι αστυνομικές αρχές μειώθηκαν: πέρυσι το πρώτο εξάμηνο ήταν 412 και φέτος 285.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως σταθερά καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, πολλές ληστείες γίνονται σε σπίτια όπου οι δράστες μπαίνουν με σκοπό να κλέψουν, ενώ μειωμένες εμφανίζονται οι ληστείες σε ανθρώπους που μπορεί να περνούν τυχαία από κάπου και να γίνουν στόχος. Επίσης οι περισσότερες κλοπές και διαρρήξεις γίνονται σε σπίτια ή και αυτοκίνητα, και πολύ λιγότερες σε καταστήματα και χώρους που μπορεί να διαθέτουν συναγερμό και άλλα μέτρα ασφαλείας. Κάτι που δείχνει σταθερά τα τελευταία χρόνια μια μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους “εύκολους στόχους” ή στόχους “χαμηλού ρίσκου”.

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά τα ξημερώματα σε οικία στο Ναύπλιο – Στο νοσοκομείο γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα
Επόμενο άρθροΑπόδοση Της Εορτής Της Υψώσεως Του Τιμίου Σταυρού – 21 Σεπτεμβρίου