Αρχική Ν. Κορινθίας Για σένα που εύκολα λες τον διπλανό σου ρατσιστή όταν μιλάτε για...

Για σένα που εύκολα λες τον διπλανό σου ρατσιστή όταν μιλάτε για τους μετανάστες !!!

Είναι πολύ εύκολο να λες τον άλλον ρατσιστή και ότι εσύ είσαι ο φιλάνθρωπος που δεν ξεχωρίζεις χρώματα, φυλές και θρησκείες. Ο γείτονάς σου είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμά σου στην χθεσινή σας συζήτηση για τους μετανάστες που ήρθαν στην πόλη και θα έρθουν και άλλοι. Θα προσπαθήσω να βγάλω τον γείτονα από την απαίσια θέση που τον έφερες όταν σκυφτός μπήκε σπίτι του νομίζοντας ότι είναι εγκληματίας κατά της ανθρωπότητας ….!!!

Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που κατακλύζουν την χώρα και πρόσφατα την πόλη μας υπάρχουν παιδιά που θα τα βγάλουμε ευθύς εξαρχής έξω από την συζήτησή μας. Τα παιδιά δεν φταίνε για τα λάθη που κάνουν οι μεγάλοι που δεν είναι καν οι γονείς τους αλλά είναι πολιτικοί.

Πάμε όμως να μου απαντήσεις εσύ ανθρωπιστή, εσύ που είσαι περισσότερος χριστιανός από τους άλλους σε σημαντικά ερωτήματα:

  1. Αυτοί οι άνθρωποι που ψάχνουν για το καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους έχουν εμβολιαστεί; Τι αρρώστιες κουβαλάει ο καθένας; Ελέγχηκαν ποτέ από την στιγμή που μπήκαν στην χώρα; Μήπως είμαστε μπροστά στην διάδοση σοβαρών ιών και λοιμόξεων;
  2. Ξέρει κανείς από όλους εσάς αν κάποιοι από αυτούς έχουν διαπράξει αδικήματα στις χώρες τους και απλά βρήκαν ένα πλοίο μπροστά τους και έφυγαν για την Ελλάδα; Ξέρει κανείς από εσάς αν ανάμεσα στους νοικοκυραίους υπάρχουν ληστές, δολοφόνοι, βιαστές, κακοποιοί;
  3. Τους βάλαμε πατριώτες να ζήσουν σε άθλιες συνθήκες που ακόμη και οι κότες που έχετε στην αυλή σας ζούνε καλύτερα. Κανείς δεν ξέρει αλλά σας υπόσχομαι να μάθω τι γεύματα θα τους ταίζει η εταιρεία που όρισε η ΜΚΟ από την Αθήνα για την σίτιση. Τους έχουμε χημικές τουαλέτες και μία και μοναδική βρύση για όλους για όλες τους τις ανάγκες. Αν εσείς ζούσατε σε τέτοιες συνθήκες θα ξεσηκωνόσασταν ή όχι; Θα εναντιωνόσασταν σε αυτό το κράτος που πληρώνεται για εσάς και μάλιστα αδρά; Και αυτή η αντίδραση που θα οδηγήσει;

Δεν είναι ρατσιστής ο γείτονάς σου γιατί :

Το να επιλέγεις την γειτονιά και τους γείτονες ΔΕΝ είναι ρατσισμός .ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
Το να σου επιβάλλουν όμως την γειτονιά και τους γείτονες ,είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Το να επιλέγεις ποιός θα μπει στο σπίτι σου ,ΔΕΝ είναι ρατσισμός .ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .Το ίδιο δικαίωμα είναι να έχεις λόγο για το ποιός θα μπει στο μεγάλο σου σπίτι ,δηλαδή στην ΠΑΤΡΙΔΑ ,εφ όσον θα είσαι αναγκασμένος να συμβιώσεις μαζί του .

Το να αγανακτείς και να διαμαρτύρεσαι για τυχόν παραβατικές συμπεριφορές απέναντί σου ,ή στην γειτονιά σου ,ή στους οικείους σου και να ανησυχείς για την ασφάλεια σου και των αγαπημένων σου ΔΕΝ είναι ρατσισμός . Ούτε φοβία .ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ .
Το να ενοχλείσαι με την κουλτούρα του άλλου ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ παράγει απειλή ως προς τον τρόπο ζωής σου και την ελευθερία των κινήσεων σου ΔΕΝ είναι ρατσισμός .
Αυτό δεν έχει να κάνει με το χρώμα του δέρματος ούτε με την φυλή αλλά με την νοοτροπία που φέρει και τα μυαλά που κουβαλά .
Το να δείρεις κάποιον γιατί όρμηξε στην γυναίκα σου μπροστά στα μάτια σου ΔΕΝ είναι ρατσισμός .
ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ.


Σοφία Μπαλή