Αρχική Eπικαιρότητα Σκλαβενίτης: Ιδιωτική ασφάλιση και στους 24.000 εργαζόμενους!

Σκλαβενίτης: Ιδιωτική ασφάλιση και στους 24.000 εργαζόμενους!

Ομαδικό πρόγραμμα ασφάλισης για όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη περιέχει η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με το Σωματείο Εργαζομένων της αλυσίδας.

Πρόκειται για ασφαλιστικό συμβόλαιο – μαμούθ αφού ο αριθμός των εργαζομέντων της εταιρίας ανέρχεται στους 24.000 καθιστώντας τη τον μεγαλύτερο ιδιώτη εργοδότη στην Ελλάδα.

Η συλλογική σύμβαση περιλαμβάνει ακόμα την δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Οι οικονομικές απολαβές των εργαζομένων παραμένουν ως έχουν μια και τον Μάιο του 2017 η εταιρία  είχε κάνει αυγήσεις που έφταναν μέχρι 46% στους χαμηλόμισθους με αποτέλεσμα οι βασικές απολαβές να διαμορφώνονται στα 860 ευρώ.

Η ανακοίνωση του σωματείου

“Συνάδελφοι, σίγουρα η σύμβαση αυτή δεν είναι εκείνη που θα καλύπτει όλες τις πραγματικές μας ανάγκες. Είναι όμως μια σύμβαση που ειδικά για τους εργαζόμενους της πρώην Μαρινόπουλος και όχι μόνο, συνεχίζει να διασφαλίζει στο ακέραιο όλα τους τα δικαιώματα αλλά και να τα διευρύνει.

Αυτή η σύμβαση αλλά και ότι έχει πετύχει το Σωματείο μας από την απόφαση εξυγίανσης μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει με τον ποιο ολοφάνερο τρόπο ότι όταν οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και σωστά προσανατολισμένοι γύρω από το Σωματείο τους και δεν είναι επιρρεπείς είτε σε διάφορες σειρήνες είτε σε «τοξικές καταστροφολογίες», μπορούν ακόμη και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες να πετύχουν πολλά”.

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ “ΕΧΑΣΕ” ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΙΕΡΕΑ ΤΟΥ
Επόμενο άρθροΠέθανε ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης