Αρχική Eπικαιρότητα «Κοψοχρονιά» αυτοκίνητα από 300 ευρώ – Δείτε την λίστα με τη δημοπρασία...

«Κοψοχρονιά» αυτοκίνητα από 300 ευρώ – Δείτε την λίστα με τη δημοπρασία της ΑΑΔΕ

«Ευκαιρία» αγοράς αυτοκινήτου παρουσιάζεται μετά την ανακοίνωση δημοπρασίας από την ΑΑΔΕ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές εκκίνησης στα αυτοκίνητα της δημοπρασίας ξεκινούν από τα 300 ευρώ και αγγίζουν μέχρι και τις 15.000 ευρώ.

Η διακήρυξη της ΑΑΔΕ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Στις 25/09/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.00 π.μ. στην αποθήκη του Τελωνείου Πατρών, κτίριο Λιμένα Γούναρη 1 Πάτρα, θα πραγματοποιηθεί πλειοδοτική δημοπρασία για να εκποιηθούν το καθένα χωριστά ή σε ομαδική εκποίηση για Οχήματα Τέλους Κύκλου Ζωής και διάλυση τα παρακάτω οχήματα που προέρχονται από τα αζήτητα των Τελωνείων και τα κρατικά αποσυρόμενα από την κυκλοφορία με τιμή εκκίνησης αυτή που προαναφέρεται στη διακήρυξη. Ο τόπος φύλαξης των δημοπρατούμενων οχημάτων αναγράφεται στο τέλος της κάθε κατάστασης. Στις τιμές εκποίησης συμπεριλαμβάνεται ο αναλογών ΦΠΑ».

Οι τρόποι αποπληρωμής και οι εκπτώσεις

Για να συμμετέχει κανείς στις δημοπρασίες του πρώην ΟΔΔΥ θα πρέπει να καταβάλει εγγύηση 300 ευρώ για τα αυτοκίνητα και 100 ευρώ για τα δίκυκλα τα οποία σε περίπτωση που ανακηρυχθεί πλειοδότης αφαιρούνται από το τίμημα απόκτησης του οχήματος. Σε περίπτωση που δεν καταφέρει κάποιος να αποκτήσει κάποιο όχημα τα χρήματα επιστρέφονται.

Στις τιμές εκποίησης των οχημάτων συμπεριλαμβάνεται ο αναλογούν ΦΠΑ 24%. Σε περίπτωση εξοφλήσεως του τιμήματος τοις μετρητοίς ο αγοραστής έχει δικαίωμα έκπτωσης 30% στην τιμή κατακύρωσης.

Ο πλειοδότης καταβάλει το 20% και το υπόλοιπο ποσό (το 80%) δύναται να το διακανονίσει ως εξής:

Α) Με εφάπαξ καταβολή του τιμήματος. Στην περίπτω- ση αυτή δικαιούται έκπτωσης ανάλογης με το ποσό που καταβάλλεται η οποία ανέρχεται σε ποσοστό:
αα) 10% για καταβαλλόμενο ποσό έως 3.000 ευρώ.
αβ) 15% για καταβαλλόμενο ποσό από 3.001 έως 10.000 ευρώ.
αγ) 20% για καταβαλλόμενο ποσό από 10.001 ευρώ και άνω.

Β) Με εγγυητική επιστολή χωρίς έκπτωση σε ισόπο- σες τριμηνιαίες άτοκες δόσεις, ο αριθμός των οποίων καθορίζεται ως εξής:
βα) δύο δόσεις για ποσά έως 3.000 ευρώ.
ββ) τέσσερις δόσεις για ποσά από 3.001 έως 10.000 ευρώ.
βγ) έξι δόσεις για ποσά από 10.001 έως 18.000 ευρώ.
βδ) οκτώ δόσεις για ποσά από 18.001 ευρώ και άνω.

Δείτε την δημοπρασία της ΑΑΔΕ

Προηγούμενο άρθρο160 χασισόδεντρα στον Φενεό μέσα σε δάσος
Επόμενο άρθροΟ παραγωγός για τον άγριο καβγά σε λαϊκή: Τον δάγκωσα πάνω στον φόβο μου