Αρχική Ν. Κορινθίας Η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη στα σχολεία της Κορινθίας για τον αγιασμό των...

Η βουλευτής Μαριλένα Σούκουλη στα σχολεία της Κορινθίας για τον αγιασμό των παιδιών

Αποδέχτηκα με χαρά τις προσκλήσεις των Δ/ντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κορινθου και του 4ου Γενικού Λυκείου Κορίνθου …
Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο τόνισα πως η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τα παιδιά μας στην πιο τρυφερή ηλικία τους αλλά και για τους δασκάλους τους, είναι μια μέρα χαράς . Επιστρέφουν να δουν τους φίλους τους ή να κάνουν νέους φίλους, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τη γνώση αλλά κυρίως να θέσουν τις βάσεις για την ανάπτυξη και ωρίμανση τους. Στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας πρέπει να βρίσκεται η διατήρηση της παιδικότητας τους στο δρόμο της αυτονομίας και είμαι σίγουρη ότι οι δάσκαλοι τους που ειναι επιφορτισμένοι με αυτό το δύσκολο έργο είναι άξιοι και θα τα καταφέρουν όπως πάντα να τους σταθούν με ευθύνη και αγάπη δίπλα τους .

Στο 4ο Λύκειο, μπροστά στους εφήβους μας , στα νιάτα της πόλης μας, η συγκίνηση και η ευθύνη ακόμα μεγαλύτερη, τόνισα πως η έναρξη της νέας σχολικής περιόδου σηματοδοτεί για τα παιδιά, για τους καθηγητές , την συνέχεια της προσπάθειας για την κατάκτηση αλλά και την μετάδοση της γνώσης. Απευθύνθηκα κυρίως στα παιδιά τους είπα οτι η γνωση αποτελει την κυριοτερη δυναμη οχι μονο για την επαγγελματικη τους πορεια αλλα κυριως για την προσωπικη τους εξελιξη και ωριμανση. Εφοδιο που ειμαι σιγουρη οτι μια μερα θα το χρησιμοποιήσουν για το συλλογικό Καλό. Τους εμπιστευόμαστε και είμαι σίγουρη οτι το μελλον μας στα χερια τους θα ειναι καλύτερο απο το παρόν μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος