Αρχική Eπικαιρότητα Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Σημαντική η επικαιρότητα και σήμερα, Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου με τις εφημερίδες να επικεντρώνονται κυρίως στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τα πλεονάσματα αλλά και τις μειώσεις φόρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. 

Συγκεκριμένα, η «Καθημερινή» γράφει «Στήριξη Λαγκαρντ στην Αθήνα – Υπερ των χαμηλότερων πρωτογενών πλεονασμάτων η νέα πρόεδρος της ΕΚΤ». Στο αμέσως από κάτω θέμα, δε, βλέπει κανείς τον Τζόνσον και τίτλο: «Σε δυσχερή θέση ο Τζόνσον μετά τη νέα ήττα».

Παράλληλα στο πρωτοσέλιδο της υπάρχει θέμα τόσο για τα πυρηνικά όπλα του Ερντογάν όσο και για τα διόδια της Αττικής οδού τα οποία δεν θα αυξηθούν.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» στο κεντρικό θέμα επιλέγει να παρουσιάσει την Κριστίν Λαγκάρντ και τις δηλώσεις της για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Συγκεκριμένα, ο τίτλος αναφέρει: «Παράθυρο για τα πρωτογενή πλεονάσματα άφησε η Κριστίν Λαγκάρντ» ενώ ακριβώς από κάτω συμπληρώνει η εφημερίδα «Αυτοκριτική και δώρα».

Ο «Ελεύθερος Τύπος» στο κεντρικό του θέμα βάζει τις μειώσεις των φόρων παρουσιάζοντας παράλληλα έναν αναλυτικό πίνακα ενώ αναφέρει πως μέσα στο εν λόγω θέμα υπάρχει το σχέδιο της κυβέρνησης για μισθωτούς και συνταξιούχους. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το θέμα για τη «Γαλάζια Πατρίδα» του Ερντογάν, η οποία γίνεται… βιβλίο!

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» γράφει: «Τα πλεονάσματα της υποκρισίας» σχολιάζοντας έτσι τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ για τα πλεονάσματα.

Και η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» επιλέγει να παρουσιάσει την Λαγκάρντ στο κεντρικό θέμα γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πράσινο από την Λαγκάρντ για κούρεμα στα πλεονάσματα».

Τέλος, το πρωτοσέλιδο της «Αυγή» δεν διαφέρει από τα υπόλοιπα καθώς συναντά κανείς τα πλεονάσματα. Στον τίτλο, δε, η εφημερίδα δίνει μία μικρή και περιεκτική φράση «Πλεόνασμα θράσους».