Αρχική Eπικαιρότητα Μουντομπάσκετ 2019: Έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες...

Μουντομπάσκετ 2019: Έκανε το καθήκον της και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου η Εθνική Ελλάδας (103-97 την Νέα Ζηλανδία)

Η Εθνική Ελλάδας επικράτησε με 103-97 της Νέας Ζηλανδίας, σε ένα παιχνίδι όπου κρατούσε σταθερά το προβάδισμα, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στη δεύτερη φάση της διοργάνωσης και την παρουσία της στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Παρά το ότι η Ελλάδα ξεκίνησε με διάθεση να τρέξει στην αναμέτρηση και να πάρει προβάδισμα από νωρίς (11-4), οι Νεοζηλανδοί έδειξαν ότι θα παλέψουν για την πρόκριση τους, καθώς απάντησαν άμεσα για το 11-12 και το προβάδισμα τους στο παιχνίδι.

Το στυλ της Νέας Ζηλανδίας φάνηκε από την αρχή του παιχνιδιού ότι δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με αυτό της δικής μας Εθνικής ομάδας, παρ’ ολ’ αυτά, οι Έλληνες διεθνείς ήταν αποφασισμένοι και βρέθηκαν στο +9 (28-19) στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για τον Ουέμπστερ, με τον Νεοζηλανδό να σκοράρει ανενόχλητος και να ευστοχεί από…παντού, κρατώντας τα ποσοστά τόσο των αντιπάλων, όσο και τα δικά του, ιδιαίτερα ψηλά (7/14 τρίποντα, 5/7 ο παίκτης), με το πρώτο μισό της αναμέτρησης να λήγει με 51-44.

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν μας έκανε «σοφότερους» όσον αφορά την αλλαγή του σκορ ή της εικόνας του παιχνιδιού, με τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου να κρατούν ένα σταθερό προβάδισμα περίπου 7-10 πόντων, καθώς τα μακρινα σουτ των αντιπάλων δεν επέτρεψαν στην Ελλάδα να ξεφύγει, με αποτέλεσμα στο 30΄το σκορ να είναι 71-66.