Αρχική Eπικαιρότητα Βουλή: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και για το θέμα της ΔΕΗ

Βουλή: Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και για το θέμα της ΔΕΗ

«Δεν καθιστούμε όπλο τις εξεταστικές επιτροπές. Μου προκαλεί θυμηδία να το ακούω σε σχέση με το τι έγινε παλαιότερα επι δικαίων και αδίκων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης – Νωρίτερα, ο Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής

Αντιπαράθεση για την πρόθεση της κυβέρνησης να αναζητήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχει περιέλθει η ΔΕΗ προέκυψε στην Βουλή, μετά την καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ πως η ΝΔ επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή της χώρας.

«Δεν καθιστούμε όπλο τις εξεταστικές επιτροπές. Μου προκαλεί θυμηδία να το ακούω σε σχέση με το τι έγινε παλαιότερα επι δικαίων και αδίκων. Μη θυμηθώ την περίπτωση του κ. Πικραμμένου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Νωρίτερα, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος μίλησε για απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. «Πάντα η Δεξιά προσπαθεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή» υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ενέργειας επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει «καλοδεχούμενη η όποια έρευνα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

«Εάν θεωρεί κάποιος ότι το γεγονός ότι τα κέρδη των 90 εκατ. ευρώ έγιναν ζημίες 900 εκατ. δεν είναι πρόβλημα ας μην το ψάξουμε. Αν θεωρεί κάποιος ότι η χρηματιστηριακή αξία από 1,6 δις ευρώ έγινε 300 εκατ ευρώ δεν αποτελεί θέμα, ας μην το ψάξουμε. Αλλιώς, ας συνταχθούμε ότι θα πρέπει αν μη τι άλλο να αναζητήσουμε κάποια ευθύνη γα τον ελληνικό λαό».