Αρχική Χωρίς κατηγορία Δίπλωμα οδήγησης: Ψηφίζονται οι σαρωτικές αλλαγές με… πόλεμο από την αντιπολίτευση!

Δίπλωμα οδήγησης: Ψηφίζονται οι σαρωτικές αλλαγές με… πόλεμο από την αντιπολίτευση!

Το απόγευμα της Παρασκευής, 30.08.2019, αναμένεται να γίνει η ψήφιση του νομοσχεδίου για το δίπλωμα οδήγησης. Καταργείται η υποχρεωτική επανεξέταση για όσους είναι άνω των 74 ετών και θέλουν να κάνουν ανανέωση της άδειας. Αλλαγές και στις ιατρικές επιτροπές και στο πλαίσιο λειτουργίας για τα μηχανάκια με τέσσερις τροχούς. Δύο σημεία έχουν προκαλέσει την “έκρηξη” του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σήμερα, Παρασκευή 30.08.2019, αργά το απόγευμα αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για το δίπλωμα οδήγησης.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου διεξάγεται σήμερα με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, κάτι που έχει προκαλέσει και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Το νομοσχέδιο για το δίπλωμα οδήγησης υπερψηφίστηκε χθες επί της αρχής του, από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, μόνο με τη στήριξη των βουλευτών της ΝΔ. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ καταψήφισαν, η Ελληνική Λύση επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει από τη συζήτηση και η ΜεΡΑ25 δεν συμμετείχε στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τι αλλάζει στο δίπλωμα οδήγησης

Με τις νέες ρυθμίσεις προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η κατάργηση της υποχρεωτικής πρακτικής επανεξέτασης για την ανανέωση της άδειας των οδηγών άνω των 74 ετών.click4more

Επίσης, επανασυστήνονται οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές, ενώ οι ΟΤΑ καθορίζουν το πλαίσιο λειτουργίας για το δίπλωμα οδήγησης σε ό, τι αφορά τα μηχανάκια με τέσσερις τροχούς.

Παράλληλα, συστήνεται Επιτροπή που μέσα από διάλογο με τους αρμόδιους φορείς θα επεξεργαστεί και θα καταθέσει σε 6 και το αργότερο εννιά μήνες ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών για το δίπλωμα οδήγησης και θα είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές οδηγίες.

Όπως τόνισε στην Επιτροπή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στόχος της κυβέρνησης είναι σε αυτή τη φάση να λύσει τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από το ανεφάρμοστο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγώντας έτσι σε ομηρεία χιλιάδες οδηγούς, κυρίως επαγγελματίες που ταλαιπωρήθηκαν με το δίπλωμα οδήγησης

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι αλλαγές που έρχονται στο δίπλωμα οδήγησης με το νέο αυτό νομοσχέδιο, δεν έρχονται… με βελούδινο τρόπο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Δύο είναι κυρίως τα σημεία αιχμής για τα οποία αντιδρά σύσσωμη η αντιπολίτευση. Η διαδικασία συζήτησης του νομοσχεδίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και οι ρυθμίσεις που αφορούν θέματα άλλων υπουργείων,με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα να κάνουν λόγο για απαράδεκτη αντικοινοβουλευτική πρακτική της νέας κυβέρνησης