Αρχική Eπικαιρότητα Novartis: Στο αρχείο η υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα

Novartis: Στο αρχείο η υπόθεση για τον Γιάννη Στουρνάρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς δεν προέκυψε οποιοδήποτε επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του κ. Στουρνάρα. Παράλληλα, οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς στέλνουν εκ νέου τη δικογραφία στη Βουλή όσο αφορά το πρόσωπο του πρώην υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου προκειμένου να τους δοθεί η άδεια για την άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Από την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς και από την αξιολόγηση των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την κρίση τους, προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση δίωξης σε βάρος του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ για το αδίκημα της δωροδοκίας.

Μαζί με το αίτημα για την άρση της ασυλίας του πρώην υπουργού Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς καταπολέμησης της διαφθοράς, αποστέλλουν στη Βουλή και ένα πόρισμα περίπου 200 σελίδων, με το οποίο αξιολογούν το υλικό που έχουν συλλέξει, ζητώντας παράλληλα και την άρση της ασυλίας του.

Ο κ. Λοβέρδος έδωσε εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τον περασμένο Μάιο, μετά τις καταθέσεις προστατευομένων μαρτύρων και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι υποστήριζαν ότι επί υπουργίας του μπήκαν στην αγορά του φαρμάκου τέσσερα σκευάσματα για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν στη χώρα μας σε τιμές ακριβότερες σε σχέση με τις τιμές στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Υγείας αρνείται όσα του καταλογίζονται, κάνει λόγο για σκευωρία, ενώ έχει ο ίδιος ζητήσει από τους συναδέλφους του στη Βουλή την άρση της ασυλίας του, προκειμένου το σκέλος που τον αφορά να φθάσει στην τακτική δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα παραμένει ανοιχτή για τους Δημήτρη Αβραμόπουλο και Άδωνι Γεωργιάδη. Ταυτόχρονα, το στοίχημα της δικαιοσύνης είναι η απόδειξη των τυχόν παράνομων πρακτικών της Novartis, ώστε να μπορέσει το δημόσιο να διεκδικήσει αποζημιώσεις.