Αρχική Eπικαιρότητα Εγγραφές πρωτοετών: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν – Ποιοι εξαιρούνται

Εγγραφές πρωτοετών: Πότε αναμένεται να ξεκινήσουν – Ποιοι εξαιρούνται

Οι βάσεις 2019 ανακοινώθηκαν και τώρα οι φοιτητές θα πρέπει να παρουσιαστούν στη πόλη όπου εδρεύει το πανεπιστήμιό τους για να βρουν την ιδανική κατοικία. Οι εγγραφές φοιτητών εδώ και λίγα χρόνια γίνονται ηλεκτρονικά συνεπώς, δεν χρειάζεται να παρουσιαστούν στα πανεπιστήμια όπου πέτυχαν.

<

Η προθεσμία που δόθηκε πέρσι για τις εγγραφές πρωτοετών φοιτητών στα πανεπιστήμια αναμένεται να είναι κατά προσέγγιση ίδια και φέτος. Να υπενθυμίσουμε πως το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί ήταν από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Με την ανακοίνωση των Βάσεων 2019, όλοι οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων θα κληθούν να επισκεφθούν την ειδική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση eregister.it.minedu.gov.gr (παραμένει «κλειστή» σήμερα).

Από αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται όσοι με τις Βάσεις 2019 «πέρασαν» στις Στρατιωτικές Σχολές, τις Ακαδημίες του Εμπορικού Ναυτικού, τις Αστυνομικές Σχολές, τις Πυροσβεστικές Ακαδημίες και τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου. Οι εν λόγω σχολές θα ανακοινώσουν δικό τους χρονοδιάγραμμα.