Αρχική Eπικαιρότητα DNA και αποτυπώματα «έδειξαν» τον δράστη ένοπλης ληστείας που διεπράχθη το 2007

DNA και αποτυπώματα «έδειξαν» τον δράστη ένοπλης ληστείας που διεπράχθη το 2007

Ο άνδρας που ταυτοποιήθηκε από την εργαστηριακή επανεξέταση των ευρημάτων είναι ένας 32χρονος σήμερα ομογενής από τη Ρωσία, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία

Βιολογικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικές αρχές και επανεξετάστηκαν εργαστηριακά οδήγησαν στην ταυτοποίηση άνδρα που εμπλέκεται σε ένοπλη ληστεία υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, τον Οκτώβριο του 2007. Πρόκειται για τριανταδυάχρονο σήμερα ομογενή από τη Ρωσία, εις βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, ο τριανταδυάχρονος κατηγορείται ότι διέπραξε τη ληστεία μαζί με συνεργό του, ηλικίας 31 ετών. Οι δύο δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένη μοτοσικλέτα, ενώ η λεία τους ξεπερνούσε τις 9.200 ευρώ.

Ενώ ο φερόμενος ως συνεργός του κατηγορήθηκε για το συγκεκριμένο «χτύπημα», όπως επίσης για 24 ακόμη ένοπλες ληστείες, αλλά και 12 περιπτώσεις κλοπών δίκυκλων μηχανών, ο τριανταδυάχρονος ομογενής όλα αυτά τα χρόνια δεν κατέστη εφικτό να ταυτοποιηθεί.

Η υπόθεση επανεξετάστηκε από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης και στο πλαίσιο αυτό αναλύθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. αποτυπώματα, DNA κι άλλα πειστήρια που είχαν συλλεχθεί τότε και οδήγησαν στην ταυτότητα του δεύτερου δράστη της ληστείας. Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα αποσταλεί στις δικαστικές Αρχές για την έκδοση του σχετικού εντάλματος σύλληψης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ