Αρχική Ν. Αρκαδίας Κ.Τζιούμης : Η σκέψη μου και η πόρτα μου είναι ανοιχτή για...

Κ.Τζιούμης : Η σκέψη μου και η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους, πάνω απ’ όλους όμως οι πολίτες !!! (video)

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος, ορκίστηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου της Τρίπολης, ο νέος δήμαρχος,Κωνσταντίνος Τζιούμης (γιατρός), το νέο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου (με μόλις 6 γυναίκες στον κορμό), όπως και οι εκλεγμένοι των δημοτικών ενοτήτων και των τοπικών κοινοτήτων.

Το νέο, κεντρικό δημοτικό συμβούλιο, ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο, ενώ, ο εκπρόσωπος της Λαικής Συσπείρωσης, Βαγγέλης Γούργαρης, με πολιτικό όρκο, όπως αναμενόταν άλλωστε.

Υπήρξαν σύντομες ομιλίες των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων, ενώ χαιρετισμό-νουθεσία, απεύθυνε και ο Μητροπολίτης Μαντινίας-Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος.

Χαιρετισμό είχε και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. στην Αρκαδία, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην κατάμεστη αίθουσα του 1ου ορόφου, ο νέος δήμαρχος, Κωνσταντίνος Τζιούμης, ξεκίνησε την ομιλία του, με ειδική, τιμητική αναφορά σ’ όλους τους αυτοδιοικητικούς άνδρες που με τις πράξεις τους, βοήθησαν λίγο ή πολύ, την ανάπτυξη της πόλης.

Εισερχόμενος στο μήνυμα, που επέλεξε να στείλει σε παρατάξεις και δημότες, ο νέος δήμαρχος τόνισε τα εξής:

« Όλες οι απόψεις και όλες οι προτάσεις είναι σεβαστές. Επιθυμούμε τις προτάσεις, τις επισημάνσεις, την κριτική. Ωστόσο, υπενθυμίζω, ότι ΔΕΝ ΠΑΡΕΚΛΙΝΩ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ απ’ τις προεκλογικές δεσμεύσεις μου και το συμβόλαιο που υπέγραψα με τους πολίτες, μετά και την αποτύπωση του εκλογικού αποτελέσματος. Χρειάζεται αξιοπρέπεια και συνέπεια. Οι 7+1 προτάσεις μου είναι αυτές που με οδηγούν. Πάνω σ’ αυτές, καλώ άπαντες σε συνεργασία. Αυτό το πρόγραμμα ζητάω να εφαρμοσθεί. Θα ακούσω, θα συμπληρώσω, θα αποδεχθώ, θα διορθώσω, θα αλλάξω. Όμως όλα αυτά, ανοιχτά και πάνω στο τραπέζι».

«Ζητάμε την βοήθεια της κυβέρνησης, των βουλευτών, της Περιφέρειας, της Εκκλησίας, των επιστημονικών, παραγωγικών και παραγωγικών φορέων, όλων των θεσμών και των σωματείων, όλου του κόσμου. Ξέρουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. Για αυτό, πρέπει όλοι μαζί να ενεργήσουμε. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή», είπε με έντονο χρώμα στη φωνή του.