Αρχική Eπικαιρότητα ΔΕΗ: Αύξηση στα τιμολόγια – Δεν επηρεάζονται οι καταναλωτές

ΔΕΗ: Αύξηση στα τιμολόγια – Δεν επηρεάζονται οι καταναλωτές

Πακέτο διάσωσης της ΔΕΗ ύψους 500 εκατ. ευρώ ανακοινώνεται την Παρασκευή. Θα υπάρχει αύξηση στα τιμολόγια που αντισταθμίζεται με την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Μειώνεται η έκπτωση συνέπειας από το 10 στο 5%. Επιπλέον έκπτωση 50% για τα μηχανικά υποστηριζόμενα άτομα, που είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση και μπαίνει σε εφαρμογή πακέτοδιάσωσης της εταιρίας ύψους 500 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα θα είναι ουδέτερο για τους καταναλωτές, καθώς οι όποιες αυξήσεις στην κιλοβατώρα αντισταθμίζονται από τις μειώσεις του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Τις αποφάσεις αναμένεται να λάβει μεθαύριο Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισήγηση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της επιχείρησης, Γιώργου Στάσση προς το ΔΣ θα περιλαμβάνει:

* Αύξηση της χρέωσης ανά κιλοβατώρα (ανταγωνιστικό σκέλος τιμολογίων) για την ενίσχυση των εσόδων της ΔΕΗ που όμως αντισταθμίζεται πλήρως για τους καταναλωτές από τη μείωση του ΦΠΑ και του ΕΤΜΕΑΡ. Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ θα παραμείνει ο πάροχος με το χαμηλότερο πάγιο τέλος της αγοράς.

* Μείωση της έκπτωσης συνέπειας από το 10 στο 5%

Θέσπιση ρήτρας CO2 γ