Αρχική Eπικαιρότητα ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα σε Σκουρλέτη και… άκυρο στην εκλογή προέδρου από τη...

ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα σε Σκουρλέτη και… άκυρο στην εκλογή προέδρου από τη βάση

ӵ�񟡳破粠Я면骞򠃱ᬬᴥߡ򠴯�щƁ �ĥ�ᠶ ɯ��17. (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Ολοκληρώθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα σε «πολύ καλό κλίμα και με θετικές παρεμβάσεις» όπως τόνιζαν κομματικές πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, συμφώνησαν με την αποτίμηση του προέδρου για το εκλογικό αποτέλεσμα. Επίσης την απόλυτη στήριξη της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ είχε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της, ο Πάνος Σκουρλέτης, αφού όπως ειπώθηκε από την Κουμουνδούρου «Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι ο γραμματέας  του κόμματος και οποιαδήποτε επίθεση στο πρόσωπο του αποτελεί επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν τέθηκε από κανέναν μέσα στην Πολιτική Γραμματεία ούτε από τον πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα το ενδεχόμενο αλλαγής καταστατικού και της εκλογής προέδρου από τη βάση.

Η Πολιτική Γραμματεία εστίασε κυρίως στη διαδικασία ανασυγκρότησης του κόμματος οργανωτικά και αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να συγκροτηθούν τρεις ομάδες εργασίας με αντικείμενο:

– Την οργανωτική αναβάθμιση και ανασυγκρότηση με βάση και την ψηφιοποίηση του κόμματος

– Την πολιτική διακήρυξη που θα δίνει το στίγμα και την ταυτότητα στη νέα φάση του κόμματος

– ενώ η τρίτη ομάδα εργασίας θα δουλέψει σε βάθος χρόνου για να ετοιμάσει το συνέδριο

Πάντως σύμφωνα με κομματικές πηγές η διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στο πλαίσιο της προοδευτικής συμμαχία στην οποία εντάσσονται και άλλες δυνάμεις.

«Το αντιμετωπίζουμε ως αναγκαία τομή για οργανωτική αναβάθμιση, γείωση στην κοινωνία αλλά και συνέχεια γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δημιουργήθηκε τώρα αλλά έχει μια μακρά ιστορία» τόνιζαν κομματικές πηγές. Οπως ανέφεραν «Κοιτάζουμε πώς να εντάξουμε περισσότερο κόσμο κυρίως νέους που αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ ως την προοδευτική δύναμη. Δεν είναι μια διαδικασία που θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη«.

Το συνέδριο του κόμματος υπολογίζεται ότι θα διεξαχθεί στις αρχές του 2020 με την οργανωτική επιτροπή του να συγκροτείται μέχρι το τέλος του μήνα και η εγγραφή μελών να ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του 2019.

Την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενώ μέχρι το τέλος του μήνα θα συνεδριάσει η κοινή οργανωτική επιτροπή ανασυγκρότησης.