Αρχική Eπικαιρότητα Φωτογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την εξαθλίωση των μεταναστών στα κτήρια στα Εξάρχεια που...

Φωτογραφικά ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την εξαθλίωση των μεταναστών στα κτήρια στα Εξάρχεια που εκκένωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφίες από τα υπό κατάληψη κτίρια στα Εξάρχεια, στα οποία χθες η αστυνομία πραγματοποίησε επιχειρήσεις εκκένωσης, έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. έλαβαν χώρα σε κτίρια επί των οδών Καλλιδρομίου, Ασημάκη Φωτήλα και Σπύρου Τρικούπη. Παράλληλα, στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες από το ξενοδοχείο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι 143 μετανάστες που βρίσκονταν στα δύο κτίρια της οδού Σπύρου Τρικούπη.

Σχολιάζοντας τις επιχειρήσεις, ο κυβερνητικής εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, είπε:«όσοι εγκαλούν την κυβέρνηση, θεωρούν ότι είναι ευαισθησία οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών στα κτήρια που εκκενώθηκαν. Αυτό δεν είναι ευαισθησία είναι ακραία υποκρισία. Εμείς όταν διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν οικογένειες και παιδιά, φροντίσαμε να μεταφερθούν σε χώρο με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Αφήνουμε τους Έλληνες πολίτες να κρίνουν ποιοι έχουν ευαισθησία και ποιοι υποκρισία. Η κυβέρνηση φροντίζει να συνδυάζεται η ασφάλεια με ανθρώπινες συνθήκες».

Ενα από τα δύο κτίρια της οδού Σπύρου Τρικούπη, στο οποίο διέμεναν οι 143 μετανάστες.
Εικόνα από το ξενοδοχείο στο οποίο μεταφέρθηκαν οι μετανάστες
Από την οδό Ασημάκη Φωτήλα 18. Το κτίριο κατελήφθη από αναρχικούς το 2017 και η κατάληψη ήταν γνωστή ως «Rosa de Foc»

Από το κτίριο στην οδό Καλλιδρομίου 74, γνωστό ως «GARE» 

Ένας αντιεξουσιαστής 41 ετών, ο οποίος είχε συλληφθεί το 1995 κατά την πρώτη αστυνομική εισβολή σε πανεπιστημιακό άσυλο στο Πολυτεχνείο μαζί με ακόμη 393 άτομα, ένας 57χρονος Ελληνας «αχαρτογράφητος» ακόμη στις Αρχές και ένας 65χρονος άνδρας από τη Γαλλία ήταν τα τρία άτομα που προσήχθησαν χθες από τη γνωστή κατάληψη Gare, στα Εξάρχεια, η οποία εκκενώθηκε μαζί με ακόμη τρεις καταλήψεις στην περιοχή, έπειτα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση στο «άβατο» των Εξαρχείων.Ο ηλικιωμένος Γάλλος είχε συλληφθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως κατά την πρόσφατη επίθεση κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών οι οποίοι έκαναν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στα τέλη του περασμένου Ιουλίου στην περιοχή κατά της εκμίσθωσης διαμερισμάτων μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν τελικά χθες το απόγευμα για διατάραξη οικιακής ειρήνης. Η επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, μαζί με τις πρόσφατες που έχουν γίνει τουλάχιστον τον τελευταίο ενάμιση μήνα από τη Δίωξη Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δείχνουν πως η ΕΛ.ΑΣ. «ήρθε για να μείνει» στην περιοχή