Αρχική Ν. Ηλείας «Δεν έχει σχέση…» δηλώνει ο συνήγορος του 43χρονου που συνελήφθη για εμπρησμούς...

«Δεν έχει σχέση…» δηλώνει ο συνήγορος του 43χρονου που συνελήφθη για εμπρησμούς στη Ν.Μανωλάδα

Ότι ουδεμία σχέση έχει με εμπρηστική πράξη και ότι η φωτιά που έβαλε και μόνο στο νεκροταφείο, όπως λέει, ήταν για να καθαρίσει από τα ξηρά χόρτα τον τάφο του πατέρα του, υποστηρίζει ο43χρονος συλληφθείς από την περιοχή της Βουπρασίας, ο οποίος κατηγορείται για πυρκαγιές στην περιοχή.

Ο 43χρονος κατηγορείται για εμπρησμό με πρόθεση με κίνδυνο ξένα πράγματα σε βαθμό πλημμελήματος και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Αμαλιάδας. Μέσω του συνηγόρου του κ.Σπύρου Χαρώνη ζήτησε και έλαβε προθεσμία και θα δικαστεί την Πέμπτη το μεσημέρι. Μετά την ικανοποίηση του αιτήματος του,  αφέθηκε ελεύθερος.

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Χαρώνης είπε ότι ο πελάτης του δεν είναι εμπρηστής. Αυτό που έκανε ήταν να βάλει φωτιές στο νεκροταφείο για να καθαρίσει τα χορτάρια που υπήρχαν γύρω από τον τάφο του πατέρα του, έχοντας ψυχική φόρτιση για την απώλεια του, αλλά και από το γεγονός ότι δεν γίνονταν καθαρισμοί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Ο κ. Χαρώνης τόνισε ότι ο 43χρονος δεν είχε καμία πρόθεση για εμπρησμό και ούτε εμπλέκεται σε άλλες φωτιές.

Ο 43χρονος συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ με  την κατηγορία του εμπρησμού, αφού νωρίτερα άνδρες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού με την συνδρομή ανδρών της ανακριτικής υπηρεσίας της ΠΥ Λεχαινών τον εντόπισαν  να κινείται στην περιοχή του νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας, όπου σε δύο σημεία είχαν ξεσπάσει φωτιές.

Ο 43χρονος κατηγορείται για τρεις εμπρησμούς στην περιοχή του Νεκροταφείου Νέας Μανωλάδας. Παράλληλα, εξετάζεται το ενδεχόμενο εμπλοκής του και σε άλλες πυρκαγιές όπως αυτή της Βάρδας.

Πηγή: patrisnews.com