Αρχική Eπικαιρότητα Αναλαμβάνουν άμεσα πόστα οι 1.500 ειδικοί φρουροί

Αναλαμβάνουν άμεσα πόστα οι 1.500 ειδικοί φρουροί

Στους δρόμους αναμένεται να βγουν προς τα τέλη του φθινοπώρου οι 1.500 ειδικοί φρουροί που στο άμεσο διάστημα θα ενταχθούν στο δυναμικό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η προκήρυξη για τις προσλήψεις 1.500 ειδικών φρουρών δημοσιεύτηκε στις αρχές Αυγούστου, με την προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων να λήγει σήμερα, Δευτέρα, στις 15:00.

Αναλαμβάνουν άμεσα πόστα οι 1.500 ειδικοί φρουροί

Η εκπαίδευση των ειδικών φρουρών, όπως μετέδωσε το Open TV, θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη και θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Νοέμβριο. Βάσει του σχεδιασμού του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι νεοπροσληφθέντες ειδικοί φρουροί θα διοριστούν άμεσα, με στόχο να ήδη από τον Νοέμβριο να βγουν στους δρόμους.

Κατά τις ίδιες πηγές, οι 1.500 ειδικοί φρουροί θα «διοχετευθούν» για την ενίσχυση της Αμεσης Δράσης, και κυρίως της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, καθώς και των ΜΑΤ. Να σημειωθεί ότι και οι 1.500 ειδικοί φρουροί θα διοριστούν σε υπηρεσίες της Αθήνας, στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των περιπολιών με μοτοσικλέτες έναντι των -λιγότερο αποτελεσματικών, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας- πεζών περιπολιών.
Πηγή: iefimerida.gr