Αρχική Eπικαιρότητα Πόρος: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων για την πτώση του...

Πόρος: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των εμπειρογνωμόνων για την πτώση του ελικοπτέρου

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι έρευνες για την ανεύρεση του ουραίου τμήματος του μοιραίου ελικοπτέρου που κατέπεσε την Τρίτη στον Πόρο, παρασύροντας στον θάνατο τον πιλότο, Νίκο Καρυστινό, έναν Ρώσο επιχειρηματία και τον σωματοφύλακά του, ρωσικής επίσης καταγωγής.

Σύμφωνα με το skai.gr, το συγκεκριμένο τμήμα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, με τις πρώτες πληροφορίες ωστόσο από την έρευνα της επιτροπής διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων που εξετάζει την άτρακτο, να αποκλείουν την πιθανότητα μηχανικής βλάβης, δείχνοντας ως υπαίτιο για την πτώση τον ανθρώπινο παράγοντα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα προκύπτει ότι τη στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στα καλώδια της ΔΕΗ, ο κινητήρας του βρισκόταν σε απόλυτη ισχύ, γεγονός που υποδεικνύει ότι δεν παρουσίαζε κάποια μηχανική βλάβη.

Επιπλέον, ο ήλιος τη στιγμή της απογείωσης ήταν κάθετος, γεγονός που συνηγορεί στο σενάριο ο κυβερνήτης να κατάφερε να περάσει από το πρώτο καλώδιο, χωρίς να δει το δεύτερο, εξαιτίας του ήλιου και να προσκρούσει πάνω του.

Τέλος, όπως δείχνουν τα στοιχεία, φαίνεται να παραβιάστηκε ο άτυπος κανονισμός του αυθαίρετου ελικοδρομίου του Γαλατά που θέλει τους πιλότους να απογειώνονται και να προσγειώνονται από τη δυτική πλευρά. Το μοιραίο ελικόπτερο απογειώθηκε από την ανατολική πλευρά.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ αναμένεται το τελικό πόρισμα της έρευνας.

Πηγή: capital.gr