Αρχική Ν. Αχαΐας Ο Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαϊα από …όνειρο θερινής νυχτός, Φθινοπωρινή οφθαλμαπάτη

Ο Προαστιακός Πάτρα – Κάτω Αχαϊα από …όνειρο θερινής νυχτός, Φθινοπωρινή οφθαλμαπάτη

Ούτε καν όνειρο θερινής νυχτός δεν μπορεί πλέον να θεωρείται η λειτουργία της γραμμής του προαστιακού από Πάτρα προς κάτω Αχαγιά, καθώς το καλοκαίρι τελειώνει αλλά τα πολυδιαφημισμένα, και πολυφωτογραφημένα δρομολόγια δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Ουσιαστικά για μία ακόμα φορά, χιλιάδες κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας και της Πάτρας δίκαια αισθάνονται πως έχουν πέσει θύματα πολιτικής εξαπάτησης και ανέξοδων υποσχέσεων, πολλές από τις οποίες έγιναν την περασμένη άνοιξη στο βωμό των προεκλογικών συμφερόντων και υφαρπαγής της ψήφου τους.

Ήδη βρισκόμαστε στο τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και παρά τις  υποσχέσεις χάθηκε ακόμα μια θερινή σεζόν.

Η ΕΡΓΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο ΟΣΕ αλλά και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο τηρούν σιγήν ιχθύος για το θέμα με τα τοπικά στελέχη να δηλώνουν άγνοια για το πότε θα δρομολογηθούν τρένα προς την Κάτω Αχαΐα.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχώρησε σε προσλήψεις μηχανοδηγών τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και διαδικασία οι νέοι μηχανοδηγοί θα μπορούν να οδηγήσουν τα τραίνα ένα χρόνο αργότερα δηλαδή τον Οκτώβριο του 2019 αφού περάσουν την τελική πιστοποίηση. Επίσης τον Ιούλιο προκηρυχτήκαν οι θέσεις για συνοδούς – ελεγκτές οι οποίοι θα περάσουν και αυτοί από τουλάχιστον δίμηνη εκπαίδευση αφού γίνει πρώτα η πρόσληψη, πιθανόν τον επόμενο μήνα.

Πηγή: patrastimes.gr