Αρχική Eπικαιρότητα Συναγερμός στη Πυροσβεστική για πέντε πύρινα μέτωπα – Ισχυρές δυνάμεις σε Κέρκυρα...

Συναγερμός στη Πυροσβεστική για πέντε πύρινα μέτωπα – Ισχυρές δυνάμεις σε Κέρκυρα και Μεγαλόπολη

Ακόμη μια δύσκολη ημέρα είναι η σημερινή για την Πυροσβεστική καθώς έχει σημάνει συναγερμός σε πέντε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Το πιο μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται αυτή την στιγμή  σε αγροτική έκταση στην περιοχή Κρητικά της Κέρκυρας. Η πυροσβεστική ενίσχυσε τις δυνάμεις της και πλέον επιχειρούν 34 πυροσβέστες, 13 οχήματα κι ένα τμήμα πεζοπόρου, ενώ από αέρος επιχειρούν 3 καναντέρ και 2 PZL. Συνδράμουν, επίσης, 2 οχήματα ΟΤΑ και 1 υδροφόρο.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική έχει ενημερώσει τους κατοίκους των χωριών Νεοχώρι και Παλαιοχώρι να βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή προληπτική εκκένωση.

Επίσης ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή «Ίσαρης» στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας όπου επιχειρούν 50 πυροσβέστες, 18 οχήματα και αεροσκάφη. Συνδράμουν 2 υδροφόρες Περιφέρειας και 1 μηχάνημα έργου.

Επικίνδυνη κρίνεται σύμφωνα με αναφορές του τοπικού Τύπου η πυρκαγιά στη Λέρο. Λόγω της φωτιάς έχει κλείσει ο δρόμος προς και από την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα οι 50 – 60 πολίτες να μην μπορούν να απομακρυνθούν. Προληπτικά, μάλιστα, εκκενώνονται κάποιες πτέρυγες του νοσοκομείου Λέρου.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 10 οχήματα, 22 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενο από 10 άνδρες, επιχειρούν την κατάσβεσή της, ενώ το έργο τους ενισχύουν δύο ελικόπτερα.

Τέλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει έως αυτή την ώρα τουλάχιστον, κίνδυνος για εγκαταστάσεις διαφόρων εταιρειών, που βρίσκονται κοντά στο σημείο της φωτιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν αυτή την ώρα 23 πυροσβέστες με 11 οχήματα.