Αρχική Eπικαιρότητα Εκτακτο: Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Πού αλλού υπάρχουν πύρινα μέτωπα

Εκτακτο: Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Πού αλλού υπάρχουν πύρινα μέτωπα

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Οπως αναφέρει η πυροσβεστική σημειώθηκε πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 23 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Επίσης ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στη Μερικιά Λακκίου, στη Λέρο και κατακαίει το μοναδικό πευκοδάσος του νησιού.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες από την φωτιά έχει κλείσει ο δρόμος προς την παραλία της περιοχής με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί στην παραλία 50-60 πολίτες, που παραμένουν απόλυτα ψύχραιμοι, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Στη Λέρο δεν υπάρχει πυροσβεστικό κλιμάκιο, παρά μόνο ένας εποχικός πυροσβέστης που έσπευσε μαζί με υπαλλήλους του δήμου και υδροφόρες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς, ενώ στο νησί έχει ήδη μεταφερθεί πεζοπόρο τμήμα με 8 πυροσβέστες, με σούπερ πούμα από τη Σάμο και 3 υδροφόρες ΟΤΑ και Πολεμικού Ναυτικού. ενώ η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Πυρκαγιά στην Αρκαδία

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ίσαρης στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Νέα Μανωλάδα Ηλείας είναι σε εξέλιξη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 10 πυροσβέστες και 2 ελικόπτερα.