Αρχική Ν. Κορινθίας Δύτες καθάρισαν τον βυθό στο λιμάνι του Κιάτου (φώτο)

Δύτες καθάρισαν τον βυθό στο λιμάνι του Κιάτου (φώτο)

Δύτες καθάρισαν τον βυθό στο λιμάνι του Κιάτου.

Μια ακόμη επιτυχή αποστολή στον βυθό, αυτή τη φορά ενός μικρού αλλά πολυσύχναστου λιμανιού, είχε η περιβαλλοντική οργάνωση «We Dive We Clean», «ψαρεύοντας» όμως 400 κιλά σκουπίδια.

Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της ομάδας βρέθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι του Κιάτου όπου επιχείρησε υποβρύχιο καθαρισμό του με στόχο να απομακρύνει από το βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο στερεών απορριμμάτων.

Το αποτέλεσμα της κατάδυσης  έφερε στην επιφάνεια 400 κιλά απορριμμάτων από το βυθό! Μεταξύ των απορριμάτων ανελκύθηκαν ελαστικά αυτοκινήτων, στάμνες, καρέκλες, ομπρέλες θαλάσσης, σίδερα, σχοινιά, δεκάδες κουτάκια αλουμινίου και γυάλινες συσκευασίες, χαλιά και άλλα… απίστευτα αντικείμενα που πέταξαν ασυνείδητοι στη θάλασσα. 

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιβαλλοντική οργάνωση έχει πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας και ανέλκυσης, και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 6 χρόνια σε πολλά μέρη της χώρας, με 161 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 58 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

korinthostv.gr