Αρχική Eπικαιρότητα «Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένων από ντελιβεράδες στο Δρομοκαΐτειο – Τους έστειλαν στο νοσοκομείο»...

«Άγριος ξυλοδαρμός εργαζομένων από ντελιβεράδες στο Δρομοκαΐτειο – Τους έστειλαν στο νοσοκομείο» – Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ

Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ εργαζομένων και διανομέων ετοίμων τροφίμων σημειώθηκε το πρωί στο Δρομοκαΐτειο, σύμφωνα με καταγγελία των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Νέο φαινόμενο βίας σε δημόσιο νοσοκομείο σημειώθηκε το πρωί στο Δρομοκαΐτειο, καθώς σύμφωνα με καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, δύο ντελιβεράδες “έδειραν άγρια δύο εργαζόμενους (θυρωρό – ξυλουργό), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ΕΚΑΒ και νοσηλεύονται στο Τζάνειο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

“Τα φαινόμενα βίας στα Νοσοκομεία δεν έχουν τελειωμό. Σήμερα το πρωί στην πύλη του Δρομοκαΐτειο δύο ντελιβεράδες έδειραν άγρια δύο εργαζόμενους (θυρωρό – ξυλουργό). Τους τοποθετήθηκε κολάρο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μετά το ξυλοδαρμό και διεκομίσθηκαν σε εφημερεύον Νοσοκομείο (Τζάνειο). Είναι σοβαρά τραυματισμένοι”.

ΠΟΕΔΗΝ: “‘Ηθελαν να τους σκοτώσουν”

Η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της περιγράφει το περιστατικό, το οποίο συνέβη όταν ο θυρωρός διαπληκτίστηκε με τους διανομείς, οι οποίοι έκλειναν την είσοδο του Δρομοκαΐτειου με τα μηχανάκια τους:

“Η Διοίκηση του Δρομοκαΐτειου δεν επιτρέπει την είσοδο ντελιβεράδων εντός του Νοσοκομείου γιατί τα μηχανάκια εισέρχονται με μηχανάκια με μεγάλη ταχύτητα και έχουν παρασύρει πολλές φορές ψυχικά ασθενείς.

Ντελιβεράς το πρωί εμφανίστηκε στην πύλη του Νοσοκομείου με το μηχανάκι για παραγγελία. Ο θυρωρός του απαγόρευσε την είσοδο και ζήτησε να μεταφέρει τους καφέδες με τα πόδια αφήνοντας στο πάρκινγκ το μηχανάκι. Ο ντελιβεράς ήθελε να αφήσει το μηχανάκι στη μέση του δρόμου . Στην παρατήρηση του θυρωρού ότι εμποδίζει την είσοδο άρχισε να φωνάζει και να απειλεί”.

“Ο διανομέας κάλεσε …ενισχύσεις”

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι ο ντελιβεράς, στη συνέχεια, κάλεσε ενισχύσεις:

“Έφυγε και γύρισε σε λίγη ώρα με έναν άλλο συνάδελφό του ντελιβερά και έδειραν άγρια τον θυρωρό και τον ξυλουργό του Νοσοκομείου που έτυχε να βρίσκεται εκεί για δουλειά και έτρεξε προς βοήθεια του συναδέλφου θυρωρού. Τους έριξαν κάτω και τους κλωτσούσαν. Ήθελαν να τους σκοτώσουν. Επενέβησαν άλλοι συνάδελφοι και τους έσωσαν”, αναφέρουν στην καταγγελία τους οι εργαζόμενοι, οι οποίοι τονίζουν ότι υπάρχει ανεπαρκής φύλαξη στο νοσοκομείο:

“Το Δρομοκαίτειο διαθέτει δύο φύλακες σε κάθε βάρδια για μία απέραντη έκταση 400 στρεμμάτων και πάρα πολλά σημεία που μπορεί να εισέλθει κανείς. Τρεις απόπειρες κλοπής του ΑΤΜ με ανατινάξεις, κλοπές, διακίνηση ναρκωτικών και φυλάσσεται μόνο από 10 φύλακες, δύο σε κάθε βάρδια λόγω έλλειψης κονδυλίων”.

Οι αστυνομικοί που κλήθηκαν από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, δεν πρόλαβαν να επέμβουν, ενώ διενεργείται προανάκριση για το περιστατικό.

Πηγή: iatropedia.gr