Αρχική Eπικαιρότητα Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή στα Βίλλια Αττικής

Εντοπίστηκε μεγάλη φυτεία κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή στα Βίλλια Αττικής

Καταδικάσθηκε σε 30 χρόνια φυλάκιση – Σημαντική η βοήθεια από την ΕΛ.ΑΣ και το ΣΔΟΕ αναφέρει η πρεσβεία

Σε τριάντα χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε από δικαστήριο του Λος Άντζελες λαθρέμπορος όπλων που συνελήφθη το 2015 στην Αθήνα.

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την οποία έκανε retweet η πρεσβεία στην Αθήνα, πρόκειται για τον Rami Najm Asad-Ghanem, 53 ετών που ήταν ευρύτερα γνωστός ως Rami Ghanem. Η πρεσβεία αναφέρει πως ήταν σημαντική η βοήθεια της ΕΛ.ΑΣ και του ΣΔΟΕ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δίκης ο καταδικασθείς προσπαθούσε να μεταφέρει μια ευρεία γκάμα όπλων όπως πύραυλοι εδάφους-αέρος σε πελάτες του στη Λιβύη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ηγεσία της Χεζμπολάχ, ενώ παράλληλα παζάρευε και τους μισθούς των μισθοφόρων που θα τους χειρίζονταν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2014 ένας πράκτορας της Homeland Security Investigations προσέγγισε τον Ghanem που ενδιαφερόταν να αποκτήσει τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, διόπτρες νυκτός κ.α.

Ο Ghanem του τόνισε πως οι δοσοληψίες αυτές ήταν «παράνομες» και έπρεπε να γίνουν «κάτω από το τραπέζι». Τα ραντεβού έγιναν στην Αθήνα και Ghanem του ζήτησε να αγοράσει ελικόπτερα και τζετ για Ιρανούς.

Ο Ghanem έδωσε τελικά μια παραγγελία τον Αύγουστο του 2015 για τυφέκια ελεύθερων σκοπευτών, πιστόλια, σιγαστήρες, καταδείκτες λέϊζερ, πυρομαχικά, διόπτρες νυκτός και άλλα αντικείμενα που προορίζονταν για μεταφορά στη Λιβύη.

Αφού έκανε δύο πληρωμές ο Ghanem συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα και εκδόθηκε στις ΗΠΑτον Απρίλιο του 2016.