Αρχική Ν. Αργολίδος 3 αγνοούμενοι από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

3 αγνοούμενοι από την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών ατόμων που αγνοούνται από την πτώση ελικοπτέρου. Το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μια περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Προσπάθειες ώστε να επανέλθει η ηλεκτροδότηση στον Πόρο. Εικόνες και βίντεο από την περιοχή που έπεσε το ελικόπτερο.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μετά την πτώση του ελικοπτέρου στον Πόρο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν  στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.click4more

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα. Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ εκεί βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Δυνάμεις του Λιμενικού και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρίσκονται προς αναζήτηση επιζώντων, που επέβαιναν στο ελικόπτερο, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά Τροιζηνίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Πόρου που μίλησε στο newsit.gr αυτή τη στιγμή υπάρχει κινητοποίηση του λιμενικού με βάρκες και δύτες για να μπορέσουν να δουν πόσοι ήταν οι επιβάτες του ελικοπτέρου, το οποίο έχει πέσει ανάμεσα στον Γαλατά και στον Πόρο, και αν υπάρχει δυνατότητα απεγκλωβισμού τους. Στην περιοχή του Γαλατά βρίσκεται ασθενοφόρο. Το ελικόπτερο βρήκε σε καλώδια της ηλεκτροδότησης του Πόρου με τον Γαλατά και στη συνέχεια έπεσε στη θάλασσα.

Χωρίς ρεύμα ο Πόρος – Αίτημα να αποσταλούν γεννήτριες

Στο μεταξύ χωρίς ρεύμα παραμένει ο Πόρος με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να υποβάλλει αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και στον στρατό, ώστε να αποσταλούν άμεσα γεννήτριες.  Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

Τα πρώτα πλάνα από την πτώση του ελικοπτέρου