Αρχική Eπικαιρότητα ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο αστυνομικός να εισέρχεται οπλισμένος σε ψυχιατρική κλινική

ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτο αστυνομικός να εισέρχεται οπλισμένος σε ψυχιατρική κλινική

Την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ώστε «να μην ξανασυμβούν παρόμοια απαράδεκτα περιστατικά» όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα με αστυνομικό στο Θριάσιο Νοσοκομείο ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Όπως σημειώνει ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, στις ψυχιατρικές κλινικές οξέων περιστατικών των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και των Γενικών Νοσοκομείων γίνονται εισαγωγές ασθενών που έχουν διαπράξει σοβαρά ποινικά αδικήματα και φυλάσσονται από αστυνομικούς έως ότου προσαχθούν σε δίκη. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «με βάση τον κανονισμό λειτουργίας των ψυχιατρικών κλινικών για να μην αναστατώνονται οι άλλοι ασθενείς θα πρέπει η παρουσία των αστυνομικών οργάνων να είναι διακριτική. Να φυλάσσουν τον ασθενή με πολιτική περιβολή χωρίς όπλο ή τουλάχιστον το όπλο να μη βρίσκεται σε εμφανή σημείο».

«Το εν λόγω θεραπευτικό πρωτόκολλο γνωρίζουμε ότι σέβεται η πλειοψηφία των αστυνομικών και η παρουσία τους είναι διακριτική στα τμήματα οξέων περιστατικών που βρίσκονται. Υπάρχουν όμως και αστυνομικοί οι οποίοι από έλλειψη ενημέρωσης προσέρχονται με αστυνομική περιβολή και συμμορφώνονται αμέσως στις παρατηρήσεις του προσωπικού. Είναι όμως λίγες περιπτώσεις αστυνομικών που αρνούνται να συμμορφωθούν και ενίοτε γίνονται και επιθετικοί  με το προσωπικό επειδή τους υποδεικνύουν ότι πρέπει να είναι διακριτική η παρουσία τους προκειμένου να μην αναστατώνονται οι υπόλοιποι ασθενείς» παρατηρεί ο Ομοσπονδία.

Μια τέτοια περίπτωση αστυνομικού, όπως καταγγέλλει, «είχαμε στο Θριάσιο Νοσοκομείο που αντί να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Διευθύντριας Ψυχιάτρου έκανε ενέργειες να την συλλάβουν».

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει απαράδεκτο το «να εισέρχεται αστυνομικός οπλισμένος σε ψυχιατρική κλινική και να ζητάει να συλληφθεί η Διευθύντρια Ψυχίατρος που ζήτησε το αυτονόητο» και ζητεί την παρέμβαση του υπουργού Υγείας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, για το περιστατικό που συνέβη στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου το Σάββατο δόθηκε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να εξεταστούν πλήρως οι συνθήκες του συμβάντος.

naftemporiki.gr

Πηγή: ΝΑΦΤΕΜΠΟΡΙΚΙ.ΓΡ