Αρχική Eπικαιρότητα Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να μπαίνουν σε σπίτι στη Βουλιαγμένη

Πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να μπαίνουν σε σπίτι στη Βουλιαγμένη

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για διαρρήξεις-κλοπές από οικίες στα νότια προάστια

Δύο αλλοδαποί διαρρήκτες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω στη Βουλιαγμένη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, την στιγμή που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε οικία.

Ειδικότερα, οι διαρρήκτες λίγη ώρα νωρίτερα με τη χρήση ιμάντα πρόσδεσης είχαν αναρριχηθεί στο μπαλκόνι της οικίας και είχαν διαρρήξει την μπαλκονόπορτα, πλην όμως οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικους και από τους άμεσα προστρέξαντες αστυνομικούς, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ιμάντας πρόσδεσης, γάντια, φακός και κινητό τηλέφωνο.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, οι δράστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο, εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εντόπιζαν οικίες στα νότια προάστια και αναρριχόμενοι στα μπαλκόνια με τη χρήση ιμάντων, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών, από το εσωτερικό των οποίων αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών, καθώς και δύο απόπειρες στις περιοχές Βούλας, Βουλιαγμένης και Αργυρούπολης. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούντο ταξιδιωτικών και νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων, συνεχίζεται.

Σχετικά Tags

Βουλιαγμένηδιαρρήκτες