Αρχική Eπικαιρότητα «Ικανοποίηση» του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ μετά την τροποποίηση στη σύνθεση του...

«Ικανοποίηση» του Ενιαίου Συλλόγου Υπαλλήλων ΥΠΠΟ μετά την τροποποίηση στη σύνθεση του ΚΑΣ

«Την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η συγκρότηση των ανώτερων συλλογικών γνωμοδοτικών συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ», εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Σύλλογος Αττικής, Στερεάς και Νήσων, «μετά την τροποποίηση στη σύνθεση του ΚΑΣ (ΦΕΚ 580/16-8-2019)».

«Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του Δ.Σ. την Παρασκευή 16-8-2019 εντόπισε την παρατυπία και ζήτησε την άμεση διόρθωσή της. Το ζήτημα ήταν θεσμικό και σοβαρό: η άμεση τροποποίηση της σύνθεσης του ΚΑΣ από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αποδεικνύει ότι η παραβίαση του άρθρου 50 του Ν. 3028/2002 ήταν κατάδηλη, γι’ αυτό υπήρξε και η άμεση διόρθωση», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σύλλογος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ο Ενιαίος Σύλλογος μετά την τροποποίηση στην σύνθεση του ΚΑΣ (ΦΕΚ 580/16-8-2019) εκφράζει την ικανοποίησή του για την αποκατάσταση της νομιμότητας, ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η συγκρότηση των ανώτερων συλλογικών γνωμοδοτικών συμβουλίων του ΥΠΠΟΑ.

Ο Σύλλογος με ανακοίνωση του Δ.Σ. την Παρασκευή 16-8-2019 εντόπισε την παρατυπία και ζήτησε την άμεση διόρθωσή της. Το ζήτημα ήταν θεσμικό και σοβαρό: η άμεση τροποποίηση της σύνθεσης του ΚΑΣ από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ αποδεικνύει, ότι η παραβίαση του άρθρου 50 του Ν. 3028/2002 ήταν κατάδηλη, γι΄ αυτό υπήρξε και η άμεση διόρθωση. Επισημαίνουμε, ότι η επίκληση του ΠΔ 123/1984 δεν σχετίζεται με το εν λόγω θέμα, καθώς αυτό αφορά μόνο την τριτοβάθμια εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα «Προσόντα και προϋποθέσεις για την κατάληψη θέσης διδακτικού ερευνητικού προσωπικού στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, στις περιπτώσεις που δεν απαιτείται η κατοχή διδακτορικού διπλώματος». Τα σχετικά με την σύνθεση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ καθορίζονται αποκλειστικά από το προαναφερόμενο άρθρο του Αρχαιολογικού Νόμου, ο οποίος είναι και κατά πολύ νεώτερος του ΠΔ 123/1984.  Ελπίζουμε να διορθωθούν και άλλες παρατυπίες που έχουν εντοπιστεί στη σύνθεση του ΚΑΣ και του ΚΣΝΜ.

Ο Ενιαίος Σύλλογος θα συνεχίσει να δίνει το παρών σε όλα τα ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την τήρηση της αρχαιολογικής νομοθεσίας, την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την ανάπτυξη της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο ΥΠΠΟΑ».