Αρχική Περ. Πελοποννήσου Προστασία της Ελαφονήσου από τις βλέψεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ζητάει ο Γόντικας

Προστασία της Ελαφονήσου από τις βλέψεις μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων ζητάει ο Γόντικας

 Η καταστροφή της γνωστής παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο που προξένησε και τεράστια οικονομική καταστροφή στους κατοίκους που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και την ελαιοπαραγωγή, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. 
Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των δυνάμεων της πυροσβεστικής, η συστηματική υποχρηματοδότηση , η έλλειψη μέσων και μέτρων πρόληψης πυρκαγιών, έπαιξαν και παίζουν καταλυτικά αρνητικό ρόλο σε αυτές τις περιπτώσεις. 
Το γεγονός επίσης ότι η φωτιά ξεκίνησε από σκουπιδότοπο δεν μας προκαλεί εντύπωση. Υπάρχουν ευθύνες. Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στην Πελοπόννησο με τη διαχείριση των απορριμμάτων, η μη αποκατάσταση των ΧΑΔΑ είναι βασικές αιτίες της καταστροφής, μαζί βέβαια με την παντελή έλλειψη συντήρησης των δασών, των αντιπυρικών ζωνών, των μέσων πυρόσβεσης. 

· Ζητάμε την πλήρη προστασία της περιοχής απέναντι στις αναπτυξιακές βλέψεις διαφόρων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

· Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση του περιβάλλοντος, αξιοποιώντας όλη την επιστημονική γνώση και τα τεχνικά μέσα.

· Να αποζημιωθούν στο 100% της ζημιάς οι απασχολούμενοι στον τουριστικό κλάδο, εργαζόμενοι και μικροεπιχειρηματίες, όπως και οι μικρομεσαίοι αγρότες και μελισσοκόμοι.
Νίκος Γόντικας

Πηγή: argolikeseidhseis.gr