Αρχική Ν. Αργολίδος Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Για δυο συνεχόμενες βραδιές ανοιχτό το Παλαμήδι

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Για δυο συνεχόμενες βραδιές ανοιχτό το Παλαμήδι

Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο πάνω από το κάστρο Παλαμήδι στο Ναύπλιο ,μία ημέρα πριν την πρώτη πανσέληνο του Καλοκαιριού, Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανακοινώνει ότι τη βραδιά της ΠανσελήνουΠέμπτη 15 Αυγούστου, ο αρχαιολογικός χώροςΠΑΛΑΜΗΔΙ στο Ναύπλιο θα είναι ανοικτός για το κοινό, από τις 21.00 έως 24.00.

Εξάλλου σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο την Παρασκευή 16 Αυγούστου και ώρα 21.00 μουσική εκδήλωση με τίτλο“ΠΑΛΑΜΗΔΙ ΦΕΓΓΑΡΟΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ”. 

Ο Παναγής Μπαρμπάτης σε συνεργασία με τον Θεοδόση Αντωνιάδη θα παρουσιάσουν μια συναυλία-αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη και τον Μάνο Χατζιδάκι, συνοδεύοντας στο πιάνο τον τενόρο Αντώνη Κορωναίο, την mezzo soprano Ελένη Δάβου και τον Γιάννη Καρυτινό. 

Τους καλλιτέχνες θα πλαισιώσει το γυναικείο φωνητικό σύνολο Ναυπλίου “ΣΥΜΦΩΝΙΑ” υπό τη διεύθυνση του Θεοδόση Αντωνιάδη. Η επεξεργασία των μουσικών κειμένων είναι του Παναγή Μπαρμπάτη. 

Η είσοδος θα είναι και τις δύο βραδιές ελεύθερη. 

Πηγή: argolikeseidhseis.gr