Αρχική Ν. Αργολίδος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κιβέρι για την εορτή της Παναγίας (βίντεο)

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Κιβέρι για την εορτή της Παναγίας (βίντεο)

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στο όμορφο παραλιακό χωριό Κιβέρι της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας. 

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Δισαρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ Γερμανού (εκ του Πατριαρχείου Ρωσίας) και συγχοροστατούντος του οικείου Μητροπολίτου Αργολίδος Νεκταρίου ο οποίος μίλησε επίκαιρα για το πρόσωπο της Θεομήτορος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο όρθος και κατόπιν η θεία λειτουργία χοροστατούντος λειτουργούντος του Μητροπολίτου Κούρσκ και Ρύλσκ Γερμανού .

 Ο Μητροπολίτης Γερμανός βρίσκεται στην Ελλάδα στα πλαίσια του οδοιπορικού που πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες στην Πελοπόννησο συμπεριέλαβε και την ιστορική Μητρόπολη Αργολίδος.

Ο Εφημέριος της Ενορίας του Κιβερίου και Γενικός Αρχιερατικός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος Πρωτοπρεσβύτερος π. Πέτρος Αθανασόπουλος εξέφρασε ευχαριστίες προς τα πρόσωπα των δυο Αρχιερέων που με την παρουσία τους λάμπρυναν την πανήγυρη και τίμησαν με τη παρουσία τους το Κιβέρι.

Οι δύο Μητροπολίτες χθες επισκέφτηκαν τον προσκυνηματικό ναό του Αγίου Λουκά ,επισκόπου Κριμαίας στα Λευκάκια Ναυπλίου. Ο Μητροπολίτης Γερμανός εξέφρασε το θαυμασμό του για την μεγαλοπρέπεια του Ιερού ναού του Αγίου Λουκά.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr