Αρχική Περ. Πελοποννήσου Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν μαζικά οι τουρίστες...

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν μαζικά οι τουρίστες από το νησί

 Καλύτερη είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα που παρουσιάζει η φωτιά στην Ελαφόνησο, όμως, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Αδαμαντία Τζανετέα, «είναι πολλοί οι επισκέπτες του νησιού που αποφάσισαν να φύγουν από την Ελαφόνησο, λόγω της πυρκαγιάς».

Όπως πρόσθεσε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Αδαμαντία Τζανετέα, υπάρχει μεγάλη κίνηση στο λιμάνι, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση ότι «δυστυχώς, λόγω της αποχώρησης των επισκεπτών, ενδέχεται να πληγεί οικονομικά η Ελαφόνησος».

Όσον αφορά στη φωτιά, η αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τώρα, τα πράγματα είναι καλύτερα, αφού η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο».

Πάντως για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 45 πυροσβέστες και 15 οχήματα, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Τέλος, το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τέσσερα υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες και από την Αργολίδα.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr