Αρχική Eπικαιρότητα Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Απρόπυργο, Μαραθώνα και Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι (video-εικόνες)

Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Απρόπυργο, Μαραθώνα και Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι (video-εικόνες)

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Απρόπυργο, Μαραθώνα και Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι.

Φωτιά έχει ξεσπάσει στον Ασπρόπυργο σε χαμηλή βλάστηση ενώ στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες και 20 οχήματα.

Μεγάλη φωτιά στον Μαραθώνα

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής: 146 πυροσβέστες, 47 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα επί τόπου. Δεν απειλούνται σπίτια μέχρι στιγμής. Ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ πνέουν στην περιοχή. Ξεκίνησε από οίκημα όπου εκτελούνταν εργασίες παρά την προειδοποίηση για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα! Διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πλαταιών, από το ύψος της Μαραθώνος. Επί τόπου και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Μαραθώνα με την κινητοποίηση της πυροσβεστικής να είναι άμεση. Η πυρκαγιά ξεκίνησε να καίει σε δασική έκταση επί της οδού Σπηλαίου Πανός και έχει σημάνει συναγερμός στην περιοχή. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ενισχύονται οι δυνάμεις, ενώ επί τόπου βρίσκεται και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι πάνω από την πόλη του Μαραθώνα. Η φωτιά καίει δάσος κοντά σε κατοικημένη περιοχήχωρίς όμως μέχρι στιγμής να απειλούνται σπίτια. Στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτες αγροικίες και θερμοκήπια, καθώς και εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα σπίτια κοντά στα οποία βρίσκεται η φωτιά είναι από εκείνα που υπέστησαν ζημιές από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στην ανατολική Αττική!

Φωτογραφία που έστειλε στο newsit.gr ο αναγνώστης Δημήτρης Αττάρτ

Επειδή όμως οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί και η έντασή τους φτάνει ακόμη και τα 8 μποφόρ, η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής ήταν τεράστια. Λόγω της φωτιάς έχει γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην οδό Πλαταιών, από το ύψος της λεωφόρου Μαραθώνος.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στο Μαραθώνα ενισχύθηκαν και πλέον στη μάχη στις κατάσβεσης επιχειρούν 146 πυροσβέστες με 47 οχήματαεπτά αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα! Επίσης, επί τόπου βρίσκονται και πέντε υδροφόρες της περιφέρειας, τέσσερις από ΟΤΑ και οχήματα εθελοντών!

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, αρμόδιος για πυροπροστασία, Γιώργος Λεπούρης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι το 70%της φωτιάς ελέγχεται και δεν απειλούνται σπίτια, καθώς οι φλόγες καίνε κυρίως χαμηλή βλάστηση και η φορά της φωτιάς την οδηγεί σε έρημη έκταση που δεν έχει καύσιμη ύλη.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι η φωτιά ξεκίνησε από σπίτι όπου εκτελούνταν εργασίες, το οποίο κάηκε!

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς είχε ξεσπάσει φωτιά, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου και στον Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι.

Η φωτιά που κατασβέστηκε άμεσα ήταν κοντά στις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα Ζούμπερι όμως δεν υπήρχε κανένας κίνδυνος για τις εγκαταστάσεις ενώ δεν απειλήθηκε κατοικημένη περιοχή.Στο σημείο επιχειρούν 29 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 7 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα. Οι άνεμοι στην περιοχή φτάνουν τα επτά μποφόρ. Στο σημείο βρέθηκε και ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, εκκενώνονται οι στρατιωτικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή, ενώ εκεί φιλοξενούνται πυρόπληκτοι από την περσινή φωτιά στο Μάτι.

Επίσης σύμφωνα με την πυροσβεστική έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις οδούς Αεροπορίας και Αγίας Μαρίνας στο ύψος της Λεωφόρου Μαραθώνος.

Πηγή:newsit.gr