Αρχική Ν. Αργολίδος Δ. Σφυρής: Δεν έχει σκάφος το Λιμενικό στην Ερμιονίδα (βίντεο)

Δ. Σφυρής: Δεν έχει σκάφος το Λιμενικό στην Ερμιονίδα (βίντεο)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των τοπικών αρχών μόλις έγινε γνωστό το δυστύχημα με το φουσκωτό και το ξύλινο αλιευτικό στη θαλάσσια περιοχή Θύνι κοντά στην Κοιλάδα Ερμιονίδα στην Αργολίδα το βράδυ της Παρασκευής. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων μιλώντας στο Open TV ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής.

Ωστόσο όπως τόνισε υπάρχει έλλειψη σκάφους καθώς το Λιμενικό της περιοχής δεν διαθέτει, πλέον «επειδή πριν από έξι μήνες, το δανείστηκε η Αίγινα. Έτσι δεν υπήρχε τρόπος για να αστυνομεύεται η περιοχή. Το δυναμικό είναι υποστελεχωμένο και δεν μπορούν να ελεγχθούν ακόμα και τα τυπικά πράγματα. Έχουμε τρία λιμάνια και δύο πορθμεία. Δεν μπορεί να γίνει καμία πρόληψη, κανένας έλεγχος».

Ακόμη υποστήριξε ότι «καταγράφονται μέλη στο Λιμενικό άνθρωποι που έχουν αποσπαστεί αλλού. Οι Λιμενικοί που βρίσκονται εδώ κάνουν απίστευτες προσπάθειες για αστυνόμευση. Δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια τραγικά δυστυχήματα. Χάθηκαν δύο άνθρωποι και ενδεχομένως να γίνουν και άλλα θαλάσσια δυστυχήματα. Η πολιτεία πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η περιοχή σφίζει από ζωή. Εάν είχε φως ή όχι, δεν μπορώ να το πω».

Πηγή: argolikeseidhseis.gr