Αρχική Ν. Ηλείας Νέα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων- “Φτερά” έκαναν 15.000 ευρώ

Νέα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων- “Φτερά” έκαναν 15.000 ευρώ

Διπλό “χτύπημα” θρασύτατων δραστών σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία με θύματα 2 γυναίκες . Οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν συνολικά περίπου 15.000 ευρώ.

ΠΡΩΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Στο Πύργο άνωστος δράστης πήγε στο σπίτι μίας 95χρονης στον Πύργο και προσποιούμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ της ζήτησε να κάνει έλεγχο.
Στη συνέχεια μπήκε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και κατόπιν έφυγε από το σπίτι. Λίγη ώρα μετά, η 95χρονη διαπίστωσε ότι ο άγνωστος άνδρας είχε αφαιρέσει φεύγοντας από το σπίτι το χρηματικό ποσό των 9.800 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Στη δεύτερη περίπτωση, άγνωστο άτομο, επικοινώνησε τηλεφωνικά με μία 72χρονη στο Αιτωλικό, προσποιούμενος τον αστυνομικό. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι η εγγονή της έχει προκαλέσει δυστύχημα, της ζήτησε χρηματικό ποσό, ώστε να μην έχει νομικές συνέπειες.
Τελικά, ο άγνωστος έπεισε την ηλικιωμένη να βάλει σε μία σακούλα το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ και να τα αφήσει ακριβώς έξω από το σπίτι. Αμέσως μετά πλησίασε το σπίτι της ηλικιωμένης μία άγνωστη γυναίκα, η οποία πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε.

Πηγή: achaianews.gr

Προηγούμενο άρθροΠνίγηκε 82χρονος στην παραλία του Ρίου
Επόμενο άρθροΥπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ελαφόνησο – Φεύγουν μαζικά οι τουρίστες από το νησί